A paradicsomot, az uborkát és a lilahagymát kis kockákra daraboljuk; egy tálba rakjuk, megsózzuk, borsozzuk, meglocsoljuk olívaolajjal, összekeverjük és legalább félnapig hűtőben érleljük.
Nincs Karácsony zserbó nélkül. Tavaly éppen golyó formájában készült.
Ünnepek alkalmával mindig az asztalra kerül az egyik kedvenc aprósüteményünk az Isler. Az ősszel összeszedett, majd megtört mogyorót, én mindig kicsit megpörkölöm a sütőben, majd ledarálom, és úgy kerül a tésztába.
Számomra nem a bonyolult sütemények jelentik a karácsonyi asztal díszét, hanem az egyszerű, mutatós és finom sütemények. Ezért az alábbi sütemény kiváló példa arra, hogy kevés hozzávalóból, hogyan lehet csodálatos süteményt készíteni.
Gombás töltött dagadó, ropogós kéregben. Ez nem éppen a gyors ételek közé tartozik, de egy olcsó és finom ünnepi fogás lehet. Megéri a fáradtságot.
A szárzellert, a sárgarépát, a vöröshagymát, apró kockákra vágjuk, és olívaolajon együtt, egyszerre, elkezdjük pirítani.
Halból sosem elég! A ponty után talán a legnépszerűbb, ami a karácsonyi asztalra kerül, általában a lazacfélék valamelyike.
Csatlakoztam egy nagyon kedves kezdeményezéshez, amit a Szotyi Művek bloggere, Romics Bea indított el Vidám december néven. A kolléganőivel minden napra kitalálnak egy feladatot, és mindenki megoszthatja ezzel kapcsolatos élményeit, fotóit.
Ha egy tepsivel sütünk, akkor a következő az adag, és a következőképpen készítjük el:
Jön a tél, ideje halmozni a zsírtaltalékokat, hogy jól működjön a jóember hőháztartása. Vannak a hentespultban olyan sokadrangú húsrészek, amelyeket méltatlanul hanyagol a háziember, pedig...
43. oldal / 67
Weboldalunkon cookie-kat (sütiket) használunk, hogy személyre szóló szolgáltatást nyújthassunk látogatóink részére.