RECEPTEK

  • Barna sörös-fűszeres csülök krumplival

    A hidegebb idő beköszöntével egyre gyakrabban kerül a tányérunkra egy-egy nem éppen diétásnak mondható fogás, mint pl. ez a sült csülök. Míg nyáron a csülökből általában bográcsban pörkölt készül, addig ilyenkor a pácolás után a sütőben végzi.

  • ISLER – PALEO, AIP

    A képen a csíkozott islerek 100%-ig megfelelnek az Autoimmun Protokollnak, a sima felületűek paleos sütemények. Kíváncsi voltam, hogy AIP-osan is el tudom-e készíteni?! Mint látható alább, kizárólag a tészta készült másként egyiknél és másiknál.

  • Ananászos fordított süti

    Csak-csak-csak friss ananászból készítsétek! A tojásokat habosra keverjük a 12 dkg nádcukorral, a vaníliás cukorral, a joghurttal és az olajjal. A rizslisztet összeforgatjuk a zabpehellyel és a sütőporral, majd az egészet a tojásos keverékhez adjuk.

  • Pulled pork szendvics lapockából

    A rendkívül hosszú és kíméletes hőkezelés, a maratoni sütési idők miatt a BBQ sütések jó eséllyel éjjel/hajnalban kezdődnek, nekem találták ki. Most se volt ez másképp, egy gyönyörű 3,7kg-os sertéslapockával készültem vacsorára.

  • Pillecukros, csokis keksz

    Az igazsághoz hozzá tartozik, hogy igazán látványos ételeket, desszerteket nehéz villámgyorsan előállítani, de mégsem lehetetlen. Erre hozok most egy frappáns desszertet, egy pillecukros-csokis, gránátalmával megbolondított kekszet.

  • A kenyér, ha házi...

    A kenyér, ha házi, akkor olyan íze van, mint amit az ember elképzel, hogy anno ilyet sütöttek dédanyáink hétről-hétre. A kenyér, ha házi, akkor napokig friss marad, nem morzsálódik, héja ropogós, bele pedig lágy.

  • Heti recept: Túrófánk

    Mostanában egyre jobban húz a szívem a desszertek felé, remélem, megbocsájtotok érte. :) Nem tudom megunni nagymamám receptkönyvének lapozgatását, és akárhányszor a Túrófánkhoz érek, muszáj elkészítenem.

  • Marokkói mentás répasaláta

    A répa minden évszakban csodálatos zöldség, de így ősszel-télen különösen lehet örülni a narancssárga pompának, amit a fogásokhoz hoz. A receptben a répát puhára főzzük, majd a saját levét redukáljuk a saláta dresszinghez. A mentától pedig egészen friss íze lesz, csípős fogásokhoz remekül passzol. Saveur recept alapján.

  • Színes zöldséges-narancsos quinoa

    Nagyon szeretem azokat a főételnek is simán beillő salátákat, amelyekben keverednek a sült és nyers zöldségek, gyümölcsök. Most egy télies verzió következik, hiszen attól, hogy nincs tele a piac paradicsommal és uborkával, még egyáltalán nem kell lemondanunk a salátákról, sőt!

  • A mennyei krumplipüré, kicsit másképp

    Tudom, túlzónak tűnhet egy önálló poszt és a mennyei jelző, de higgyétek el, hogy ez tényleg az! Ízében, állagában csodás, puha, selymes, krémes, különleges, egyedi. Mégis azt kell mondjam, hogy semmi különleges.

Weboldalunkon cookie-kat (sütiket) használunk, hogy személyre szóló szolgáltatást nyújthassunk látogatóink részére.