Ennek az aprócska kis keksznek az ötlete teljesen véletlenül született meg. Egyszer volt, hol nem volt, volt egyszer egy recept, amit kipróbáltam és nem olyanra sikerült a sütemény, mint ahogyan az le volt írva.
Hétvégéről megmaradt párolt zöldség köret került újragondolásra hét közepén a konyhámban. A mindennapok rohanása ritkán ad alkalmat a hétköznapokon a nagy sütés-főzésre, ám a család ilyenkor is kívánja a meleg ételt valamilyen formában napi szinten.
A karácsonyi pontyot kétféle módon szokás elkészíteni: egybe sütve vagy patkóformára szeletelve. Mi most az egybesült ponty receptjét osztjuk meg.
Kifejezetten a töltött hagymakörethez ajánlom ezt a sörben sült pulykamellet. A sovány húst nagyon szépen kiegészíti a szaftos, fűszeres hagyma. Nemrég mesélte a barátnőm, hogy ők mindig sörben párolják a pulykamellet, és a gyerekek kedvence krumplipürével ez az ebéd.
A salmorejo Andalúziában nagyon népszerű étel, amely eredetileg a Dél-Spanyolországban található, Córdobából származik. A spanyolok általában „tapasként” fogyasztják, amely ital mellé fogyasztott, kisebb mennyiségben tálalt ételeket jelent.
Kagylótésztával a legfinomabb! Ahogy a kagylókban megbújnak a borsószemek és a szószos hal darabkák, az nagyon izgalmas.
Zöldséggel, gyümölccsel, fasírtban, töltve? A pulyka minden formájában megkoronázhatja az ünnepi vacsorát!
Nincs karácsony ezernyi keksz és ezernyi aranyosnál aranyosabb sütiszaggató nélkül! Több kekszes recept volt az elmúlt években a blogon, illetve lesz most is, elsőként jöjjön egy graham lisztes recept.
A zöldborsót szükség esetén kipirgáljuk és alaposan megmossuk. Egy olyan edénybe helyezzük az alapanyagokat, amelybe majd össze tudjuk turmixolni őket.
Nekem ez a téli Oktogon illata, amit annyira jó otthon is megidézni. Fahéj helyett most picit összetettebb ízeket szerettem volna, ezért használtam mézesfűszert. Elronthatatlan és nagyon cuki karácsonyi gasztroajándék!
46. oldal / 67
Weboldalunkon cookie-kat (sütiket) használunk, hogy személyre szóló szolgáltatást nyújthassunk látogatóink részére.