RECEPTEK

  • Paleolit Éléskamra kakaós derelye (paleo)

    Ez a derelye hasonlít ahhoz a kakaós kalácshoz, amit annak idején a menzán kaptunk. Ropog benne a cukor és folyik ki belőle az édes lé, húúú de imádtam! Na, ezt próbáljátok ki!!

  • Whisky cseresznye bonbon (folyékony alkoholos töltelék)

    Vannak véletlenek az életben. Nagy Hotel Impossible rajongó vagyok... az egyik részben Gatlinburg-ba jártak és a műsorvezető betévedt egy szeszfőzdébe, ahol megkóstolta a híres Tennessee "holdfényt", ami tulajdonképpen egyfajta whisky, csak valamiért mókásabb így nevezni.

  • Mandulás habcsóktorta, fekete-szederrel

    A szobahőmérsékletű tojásfehérjékből a sóval kemény habot verünk, majd hozzáadjuk a cukrot. Addig verjük a habot a cukorral, míg szép fényes nem lesz. Ehhez jön a mandula, amivel elkeverjük, és a zsírpapírra halmozzuk úgy, hogy hasonló nagyságúak legyenek.

  • Sajtos-tejfölös "gourmet" lángos

    Kinek, mi jut eszébe a lángosról? Nekem személy szerint, egy világhírű magyar junk food, melyet gyermekkoromban vígan, nyakig tejfelesen majszoltam a Balaton parton illetve vasárnaponként a piacon, és aminek mára sajnos igen csak megkopott a fénye.

  • Narancsos csokoládés macaron

    Beruháztam, és vettem egy üveg Cointreau-t. Muszáj volt. Nagyon szeretem a csoki narancs kombinációt, a blogon van sok ilyen ízvilágú recept. Macaronban még nem próbáltam eddig, de új kedvenc született.

  • Lassan sült pulykacomb hétvégére

    Anyu, ez milyen csirke combja - kérdezi a lányom, amikor meglátja a pulyka alsócombot. Kétségtelen, hogy teljesen ugyanúgy néz ki, csak a méretek mások. Egy pulyka alsócombból négyen jóllakunk ebédre, a súlya ugyanis kicsit több mint egy kiló.

  • Szendvicsbe zárt egészség: - Lazacos avokádókrémes szendvics

    A lazac magas omega 3 zsírsav tartalma kimondottan jótékony az emberi szervezet számára.  Az avokádó pedig jó hatással van a szív és érrendszeri problémákra mindemellett pedig magas vitamintartalma miatt kitűnő antioxidáns. 

  • Kókusztejes csokoládé tart maracujazselével és chili paprikával

    Nagyon szeretem az ilyen trópusi ízvilágú sütiket. Aki olvassa a blogomat, az tudhatja, hogy nagy maracuja rajongó vagyok, ha tehetném a maracuját is maracujával enném. Sajnos mifelénk eléggé ritkán lehet kapni friss maracuját, ezért leginkább fagyasztott pürével szoktam dolgozni, amit innen rendelek.

  • Kolbászos skót tojás törpe tyúk tojással

    Ecetes vízben főzzük 1 percig a tojásokat, majd tegyük rögtön hideg vízbe. Amíg a tojások hűlnek, elkészítjük a húsos keveréket. A kolbászhúst kinyomjuk a bőréből, hozzáadjuk a tojást, az aprított petrezselyem felét és jól összedolgozzuk. Ha szükséges még sózzuk, borsozzuk.

  • Habsipkás kosárkák áfonyával és mandulával

    Volt otthon egy adag linzertésztám és egy kevés fagyasztott áfonyám még nyárról. Valahogy így kezdődött ennek a sütinek a története. Aztán persze jött még egy kis internetes kutakodás, ötletgyűjtés és végül két eddigi receptemet (sültszilva tart, citromtart) összegyúrva meg is született ez a sütemény.

FŐTÁMOGATÓ

Kende Gastro logo 5 prof konyha

Weboldalunkon cookie-kat (sütiket) használunk, hogy személyre szóló szolgáltatást nyújthassunk látogatóink részére.