RECEPTEK

  • Egy különleges köret, avagy a kínai bébi mángold esete…

    Amikor rám nézett a zöldségesnél tudtam, hogy ez szerelem. Első látásra. Ott mosolygott rám a pulton, és én tudtam, az enyém lesz! Így kezdődött minden. A bébi mángold és köztem.

  • A pita, ha nem gyros…

    A pitát leginkább a gyros tésztájaként ismerjük, pedig ennél sokkal több felhasználási módja van. Felvághatjuk háromszögletekre, és forró serpenyőben kisüthetjük (kevés olívaoljjal meglocsolva) és máris egy isteni ropogtatnivalót kapunk.

  • Gyümölcsös-kókuszos tekercs... sütés nélkül

    Ez a desszert régóta a kívánságlistámon van. A fagyasztóban kotorásztam, amikor találtam egy nagy doboz bogyós gyümölcsöt, benne málnát, szedret, ribizlit és jostát.

  • Papírban sült mézes-petrezselymes pisztráng

    Pergető szettjeinket összepakolva útra keltünk, és 2 óra alatt 8 gyönyörű pisztrángot sikerül a horgunkra akasztani. Ennél már csak az lehet a legjobb dolog az egészben, hogy a magunk fogta pisztrángot el is készítettük itthon.

  • Quinoa kása Tóth Marcitól – ha már unjuk a zabkását...

    A sportolói étrendem reggelije legtöbbször tojás, vagy zab valamilyen formában. Mind a két alapanyagot változatosan lehet felhasználni, egy idő után azonban a zab kimondottan unalmassá is tud válni.

  • Tavaszi turbó leves

    Habár a tavasz nagyon lassan, kényelmesen akar csak megérkezni, de azért mi már elkészíthetjük ezt a levest, hívogatva, csalogatva arra, hogy mihamarabb ellátogasson hozzánk. A tavaszi turbó leves nevéhez híven egy igazi bomba.

  • Áfonyás kuglóf

    Még ezen a tavaszi hóeséses napon sem bánom, hogy ilyen hideg van kint, mert ilyenkor még több időt tudok a konyhámban tölteni ötleteléssel. Így születnek meg nálam az új sütemények, mint az alábbi áfonyás kuglóf is.

  • Sütőben sült ratatouille

    A ratatouille egy francia lecsószerűség. Van benne paprika, paradicsom, hagyma - eddig egyezik a mi verziónkkal -, de ebbe jön még padlizsán és cukkini is. Sőt,  van ahol krumplit is adnak hozzá.

  • Vigyázat! Nagyon finom, nagyon édes!

    Ha maradt még a spájzban egy kis téli fűszerkeverék, nehogy kárba vesszen! Nagyon ajánlom ezt az egyszerű és gyors mézeskenyér receptet.

  • Zöldborsós hummusz – igazi tavaszi mártogatós

    Anno hadilábon álltam ezzel az étellel, többször is kóstoltam készen vásárolt verziót, és néhány étteremben is próbálkoztam, de sokáig nem tudtak meggyőzni arról, hogy ez tényleg finom.

FŐTÁMOGATÓ

Kende Gastro logo 5 prof konyha

Weboldalunkon cookie-kat (sütiket) használunk, hogy személyre szóló szolgáltatást nyújthassunk látogatóink részére.