RECEPTEK

  • Gluténmentes zöldborsó főzelék, marinált tojással

    Ennek a fogásnak az első verziója még a Hadik kávéházas korszakomban született meg.
    Egy szerethető vegetáriánus fogás megalkotása volt a cél. Ekkor jött az ötlet, hogy mi lenne, ha csinálnánk egy főzeléket, amely megfelel a mai trendeknek, elvárásoknak. Azért esett a választásunk a zöldborsóra,

  • Whisky-karamellás bonbonok

    Pisztáciás és whisky-karamellás bonbonok
    Tavasszal számtalan alkalommal készítettem el ezta pisztáciás macaront. Most hogy végre itt a "bonbonozós" szezon egyből arra gondoltam, hogy a receptben szereplő tölteléket kipróbálom bonbonban is.

  • Pisztáciás tenger gyümölcsei bon bon

    Ideje írnunk a pisztáciás tenger gyümölcsei bonbonról. Most végre megérkezett, fogadjátok hát nagy nagy szeretettel!

  • Mandulás, kókuszos kagylócskák

    Ezek a bonbonok igazán ünnepire és elegánsra sikeredtek. A blogon szerepel már pár Raffaello utánzat bonbon talán az egyik legnépszerűbb közülük ez.

  • Pisztáciás macaron

    Na ez a macaron most nálunk az abszolút favorit! Tavasszal számtalanszor készítettem el és minden egyes alkalommal pillanatok alatt elfogyott.

  • Cannelés

    Ez a sütemény már nagyon régóta izgatta a fantáziámat. Magyarországon sajnos esély sincs rá, hogy az ember megkóstolja. Sokat olvasgattam recepteket, próbáltam elképzelni, hogy milyen lehet, de a megsütésével formák hiányában nem próbálkoztam meg. Aztán nem is olyan régen, egy párizsi látogatásom során, egészen pontosan Versailles-ban sikerült megkóstolnom ezt a sütit Paul-nál.