RECEPTEK

  • Szarvascomb szőlővel és almával

    A fotó nem olyan, amilyet megszokhattatok tőlem. Esti horgászat közben telefonnal készült lámpafénynél. Ezt orvosolni fogom hamarosan és újra lefőzöm ezt az ételt. De nem csak a fotó kedvéért, hanem azért is mert könnyen elkészíthető és a mindennapokba tökéletesen beilleszthető őszi vadétel.

  • Szafi Fitt barackos kocka (paleo)

    Bármilyen szezonális gyümölccsel elkészíthető piskóta, ami maradék cukkini eltüntetésére is kiválóan alkalmas :) A cukkinit hámozzuk, kétkéses aprítóban pépesítjük, a barackot apróra vágjuk...

  • Vargánya krémleves

    Ha ősz, akkor itt az ízletes vargánya szezon. Nagyon szeretjük a krémleveseket. Elronthatatlanok, táplálóak és koncentráltan benne van minden íz az adott zöldségből vagy éppen gyümölcsből. Hirtelen ötlettől vezérelve készítettem el ezt a finomságot most, de a fotózása külön nevetésre ad okot.

  • Házi pulykamájkrém szilvával

    Megmossuk, felcsíkozzuk a májat. Csíkokra vágjuk a hagymát, és két evőkanál libazsíron megfonnyasztjuk. Amikor üveges lesz, hozzáadjuk a májat, megszórjuk sóval, borssal, majorannával, hozzáadunk 10 dkg vajat, és puhára főzzük.

  • Recept- rakott gomba

    Arra gondoltunk, hogy kicsit azoknak is kedveznénk, akik nem esznek, vagy nem mindig esznek húst.

  • Gluténmentes zöldborsó főzelék, marinált tojással

    Ennek a fogásnak az első verziója még a Hadik kávéházas korszakomban született meg.
    Egy szerethető vegetáriánus fogás megalkotása volt a cél. Ekkor jött az ötlet, hogy mi lenne, ha csinálnánk egy főzeléket, amely megfelel a mai trendeknek, elvárásoknak. Azért esett a választásunk a zöldborsóra,

  • Whisky-karamellás bonbonok

    Pisztáciás és whisky-karamellás bonbonok
    Tavasszal számtalan alkalommal készítettem el ezta pisztáciás macaront. Most hogy végre itt a "bonbonozós" szezon egyből arra gondoltam, hogy a receptben szereplő tölteléket kipróbálom bonbonban is.

  • Pisztáciás tenger gyümölcsei bon bon

    Ideje írnunk a pisztáciás tenger gyümölcsei bonbonról. Most végre megérkezett, fogadjátok hát nagy nagy szeretettel!

  • Mandulás, kókuszos kagylócskák

    Ezek a bonbonok igazán ünnepire és elegánsra sikeredtek. A blogon szerepel már pár Raffaello utánzat bonbon talán az egyik legnépszerűbb közülük ez.

  • Pisztáciás macaron

    Na ez a macaron most nálunk az abszolút favorit! Tavasszal számtalanszor készítettem el és minden egyes alkalommal pillanatok alatt elfogyott.

FŐTÁMOGATÓ

Kende Gastro logo 5 prof konyha

Weboldalunkon cookie-kat (sütiket) használunk, hogy személyre szóló szolgáltatást nyújthassunk látogatóink részére.