RECEPTEK

  • Heti recept: Fánk ... sütőben!

    Mindenki utálja az átható olajszagot a lakásban igaz? Pedig sem a fánknál, sem a lángosnál nem tudjuk ezt kiküszöbölni, hacsak, fel nem használjuk innen ezt a gyöngyszemet.

  • Shashuka találkozása Rebekával

    A shashuka a Közel-Kelet válasza a magyar lecsóra. Ne vitassuk származási országát, merre látott napvilágot, illetve, hogy hol készítik el a legjobban, mert a végén az ENSZ-nél kötünk ki, hogy igazságot tegyen.

  • Nyúlgerinc párolt lilakáposztával és rozmaringos csicsókával

    Nyuszi hopp, nyuszi hopp, máris egyet elkapok. S egy mozdulattal, mint az evolúció csúcsa, felnyitom a Litül fagyasztóját és kiemelem a porciózott filéket. A nyúl egy nagyon finom, könnyen emészthető, zsírszegény, fehér hús.

  • Májjal, aszalt gyümölcsökkel rakott pulykamell

    A májat megtisztítjuk, a fokhagymát apróra vágjuk. A húst a fokhagyma felével jól záródó dobozba rétegezzük, felöntjük annyi tejjel, amennyi ellepi, és egy éjszakára hűtőbe tesszük.

  • Medovik mézes – Orosz mézes torta

    Nem készítik gyakran, mert igen tartalmas. Az egyik legnépszerűbb orosz édesség, igazi klasszikusnak számít, mint a Napóleon torta.

  • Ízes, színes, zamatos téli salátabomba

    Most, hogy az influenza is a nyakunkon van, a legjobb és a leghasznosabb alapanyag, ami a konyhánkban mindenképp ott kell, hogy legyen, az a MÉZ! A méz ugyanis nagyfokú gyulladáscsökkentő hatással bír, ami mindenkor jól jön.

  • Sárgaborsó-dahl Tóth Marcitól Garami Gábornak

    Húsevőként rendkívül izgalmasnak tartom, hogy miként lehet ízletes és tápláló ételt készíteni állati eredetű alapanyagok nélkül, így amikor Gábort a kedvenc ételeiről faggattam, és kiderült, hogy leginkább az ázsiai, azon belül is az indiai, jó fűszeres, csípős ételeket szereti, rögtön beindult a fantáziám.

  • Cékla Napóleon módra

    A 'Napóleon módra' itt arra utal, hogy ugyanúgy rétegezzük, mint a Napóleon tortát, ami általában minden orosz ember kedvenc édessége.

  • Pataki Ádám: a Dobos torta és ami mögötte van

    Sokszor megkérdezik tőlem, mi a kedvenc süteményem, melyiket szeretem a legjobban... van egy kedvencem, és ez nem más, mint a Dobos torta.

  • Retro feeling, új ízek

    Még karácsony előtt elterveztem, hogy elkészítem gyermekkorom nagy kedvencét a hólabdát, vagy ahogy talán jobban ismeritek: a kozák sapkát.