RECEPTEK

  • A mákos sütemény is Rebeka gyengéje

    Vettem huszonötdeka darált mákot. Nem kellett volna. Illetve kellett, különben hogyan süthetnék mákost mák nélkül? Csak észre kellett volna vennem, hogy Rebeka áll a kasszánál mögöttem.

  • Kenyérlángos

    Vagy mondjam, hogy langalló? Esetleg töki pompos? Mindegy, hogy nevezzük ezt a minden jóval megszórt kenyérfélét, érdemes kipróbálni otthon!

  • Sütinyalóka

    Sütigolyó pálcikán? Naná! Ha nem szereted a cukros nyalókát, a sütis verziót neked találták ki!

  • Hummusz - alaprecept Tóth Marcitól

    Maga a hummusz sportolói étrendem egyik központi eleme. Hetente egyszer vacsorám részét képezi több okból kifolyólag is: egyrészről egyszerűen és gyorsan elkészíthető (amennyiben konzervből készítjük).

  • Kínai saláta, avagy egy kis különlegesség a szürke hétköznapokban

    Már többször bebizonyosodott, hogy nem kell kínaiba menni kajálni, ha az ember kínai ízekre vágyik. Sőt. Azt már régóta tudjuk, hogy az a kínai ételkínálat, ami szinte minden sarkon megtalálható már, köszönő viszonyban sincs az eredeti ízekkel.

  • Puffer

    Melóból hazaesve - a főnöknek köszönhetően - egy óra maradt az esti filmig. De akkor a kaja legyen jópofa, változatos és finom. Valamint annyira tömítő, hogy muszáj legyen sörrel lazítani rajta.

  • Mennyei húskenyér, friss zöldségekkel felturbózva

    Szeretem kicsit megbolondítani az ételeket. Leginkább az alaprecepteket. Ilyen például a Stefánia vagdalt, amiből egyedül a főtt tojást nem szeretem, ami végül is az egész értelmét adja.

  • Fordított banántorta

    Imádom a gyümölcsöket amint már tudjátok, elsősorban nyersen, frissen. Időnként azonban előfordul, hogy felhalmozódik itthon némelyik, esetleg már túl is érik... Ilyenkor jön az agyalás, mi legyen belőle, mielőtt már senkinek nem kell.

  • Juhtúrós sztrapacska

    Lehetetlen, hogy nem ismered és szereted ezt a szlovák ételt. Mondjuk, ha mocskosul gazdag vagy és sznob módon, inkább a tokhal ikráját tömöd magadba kaviár néven, akkor egészségedre.

  • Tóth Marci Croque Madame szendvicse

    Ki ne szeretné a melegszendvicset és benne az olvadó sajtot? Bár, ha jobban belegondolok a sajt sarkalatos kérdés a melegszendvicsek terén, hiszen vannak, akik a kellemesen olvadtat szeretik, míg mások a ropogósra pirult textúrához vonzódnak.

FŐTÁMOGATÓ

Kende Gastro logo 5 prof konyha

Weboldalunkon cookie-kat (sütiket) használunk, hogy személyre szóló szolgáltatást nyújthassunk látogatóink részére.