RECEPTEK

  • Sárgaborsó-dahl Tóth Marcitól Garami Gábornak

    Húsevőként rendkívül izgalmasnak tartom, hogy miként lehet ízletes és tápláló ételt készíteni állati eredetű alapanyagok nélkül, így amikor Gábort a kedvenc ételeiről faggattam, és kiderült, hogy leginkább az ázsiai, azon belül is az indiai, jó fűszeres, csípős ételeket szereti, rögtön beindult a fantáziám.

  • Cékla Napóleon módra

    A 'Napóleon módra' itt arra utal, hogy ugyanúgy rétegezzük, mint a Napóleon tortát, ami általában minden orosz ember kedvenc édessége.

  • Pataki Ádám: a Dobos torta és ami mögötte van

    Sokszor megkérdezik tőlem, mi a kedvenc süteményem, melyiket szeretem a legjobban... van egy kedvencem, és ez nem más, mint a Dobos torta.

  • Retro feeling, új ízek

    Még karácsony előtt elterveztem, hogy elkészítem gyermekkorom nagy kedvencét a hólabdát, vagy ahogy talán jobban ismeritek: a kozák sapkát.

  • Répatorta

    Répatortának az egyszerűségében rejlik a titka, de éppen ezért nagyszerű, hiszen szinte a végtelenségig lehet variálni az ízeket és hozzávalókat.

  • Házi granola

    Régóta szerettem volna kipróbálni házilag is a műzlik királyát, a granolát. Alapját a zabpehely képezim melyet rengeteg magféle és szárított gyümölcs egészít ki.

  • Borban párolt, sajtos, brokkolis csirkecsíkok

    A szürke, téli hónapokban jólesik az üde zöld brokkoli és a telt ízű, krémes, szószos csirke.

  • Raguval töltött burgonya

    A krumplikat meghámozzuk, kb. 10 perc alatt, bő vízben félpuhára főzzük. A hagymát felkockázzuk és a zsiradékon megdinszteljük. Hozzáadjuk a húst és fehéredésig sütjük.

  • Röstli - édesburgonya, zeller - AIP

    A recept ihletője Jamie Oliver volt. A saláta köret: póréhagyma, uborka, tölgysaláta – natúr!

  • Citromos-parmezános csirkemell

    A csirkemellnek vannak jó és rossz tulajdonságai. De egy biztos, hogy sokféleképpen és ízletesen el lehet készíteni. Csak a fantáziánk és az ízlésvilágunk szab határt abban, hogy hányféleképp is készítsük el.