RECEPTEK

  • Tökéletes tavaszi édesség: málnás-túrós pohárdesszert

    Ez egy nagyon túrós, nagyon málnás nassolnivaló, ami hamar összeállítható, és még jól is néz ki. Így nem csak akkor jolly joker, ha valami gyors édességre vágyunk, de egy közös ebéd szép lezárása is lehet. A húsvéti kiadós fogások után amúgy is jól tud esni valami igazán könnyű finomság.

  • Jobb, mint a bolti: házi fűszersó

    Minek vásárolnánk bolti tartósítószerekkel és ízfokozókkal felturbózott fűszersókat, ha pillanatok alatt magunk is elkészíthetjük azokat egészséges alapanyagokból?

  • Nálunk dolka, nálatok?

    Sok-sok neve létezik egy hagyományos receptnek, mi több, még a határokon át is sétálnak néha, akár lábatlanul is. Valahol dolkaként, máshol pedig lábatlanként ismerik a kis ízes mini palacsintákat.

  • Világ salátái egyesüljetek!

    Még javában tart a Foodyny nagy saláta-kihívása: egy szerencsés játékosunk Tóth Marci válogatott vízilabdázóval készítheti el a kedvenc egészséges fogását a Foodyny konyhájában.

  • Így készül a tökéletes karamell

    Annak ellenére, hogy a cukrot már évezredek óta ismeri az emberiség, az első vajas, karamellizált cukorból készült édesség csupán a XVII. században készült el.

  • "Ki az urát nem szereti, sárgarépát főzzön neki"

    Talán többen ismerik azt a népdalt, miszerint "Ki az urát nem szereti, sárgarépát főzzön neki, jól megsózza, paprikázza, hogy a hideg jól kirázza!"

  • Tóth Marci királyi lakomát készített

    2017 nyarán vadászatból sikeres vizsgát tettem, azóta életem első vadját is elejtettem, egy szép őzbakot.

  • Tepsis fánk

    Ma egy különleges fánkreceptet hozok Nektek. Nem a hagyományos változat, viszont egy csomó időt és sütőolajat megspórol az ember.  Emellett ellenállhatatlanul finom.

  • Pataki Ádám: Boeuf Bourguignon

    Azt már megszokhattuk, hogy Pataki Ádám a Foodyny mestercukrász bloggere, Liptai Claudia párja, bűnbe csábító- és fogyókúra romboló módon süt. De, hogy ugyanígy főz is?!

  • Mézes, fűszeres oldalas és bab-lencse-borsó köret

    Mikor megláttam a szupermarket polcán a vegyes hüvelyesekből (sárgaborsó, felezett zöldborsó, zöld lencse, sötétvörös vesebab, foltos vesebab, fehér gyöngybab, vöröslencse) álló keveréket, azonnal elcsábultam...

FŐTÁMOGATÓ

Kende Gastro logo 5 prof konyha

Weboldalunkon cookie-kat (sütiket) használunk, hogy személyre szóló szolgáltatást nyújthassunk látogatóink részére.