RECEPTEK

  • Áfonyás kuglóf

    Még ezen a tavaszi hóeséses napon sem bánom, hogy ilyen hideg van kint, mert ilyenkor még több időt tudok a konyhámban tölteni ötleteléssel. Így születnek meg nálam az új sütemények, mint az alábbi áfonyás kuglóf is.

  • Vigyázat! Nagyon finom, nagyon édes!

    Ha maradt még a spájzban egy kis téli fűszerkeverék, nehogy kárba vesszen! Nagyon ajánlom ezt az egyszerű és gyors mézeskenyér receptet.

  • Zöldborsós hummusz – igazi tavaszi mártogatós

    Anno hadilábon álltam ezzel az étellel, többször is kóstoltam készen vásárolt verziót, és néhány étteremben is próbálkoztam, de sokáig nem tudtak meggyőzni arról, hogy ez tényleg finom.

  • A mákos sütemény is Rebeka gyengéje

    Vettem huszonötdeka darált mákot. Nem kellett volna. Illetve kellett, különben hogyan süthetnék mákost mák nélkül? Csak észre kellett volna vennem, hogy Rebeka áll a kasszánál mögöttem.

  • Kenyérlángos

    Vagy mondjam, hogy langalló? Esetleg töki pompos? Mindegy, hogy nevezzük ezt a minden jóval megszórt kenyérfélét, érdemes kipróbálni otthon!

  • Sütinyalóka

    Sütigolyó pálcikán? Naná! Ha nem szereted a cukros nyalókát, a sütis verziót neked találták ki!

  • Hummusz - alaprecept Tóth Marcitól

    Maga a hummusz sportolói étrendem egyik központi eleme. Hetente egyszer vacsorám részét képezi több okból kifolyólag is: egyrészről egyszerűen és gyorsan elkészíthető (amennyiben konzervből készítjük).

  • Puffer

    Melóból hazaesve - a főnöknek köszönhetően - egy óra maradt az esti filmig. De akkor a kaja legyen jópofa, változatos és finom. Valamint annyira tömítő, hogy muszáj legyen sörrel lazítani rajta.

  • Fordított banántorta

    Imádom a gyümölcsöket amint már tudjátok, elsősorban nyersen, frissen. Időnként azonban előfordul, hogy felhalmozódik itthon némelyik, esetleg már túl is érik... Ilyenkor jön az agyalás, mi legyen belőle, mielőtt már senkinek nem kell.

  • Juhtúrós sztrapacska

    Lehetetlen, hogy nem ismered és szereted ezt a szlovák ételt. Mondjuk, ha mocskosul gazdag vagy és sznob módon, inkább a tokhal ikráját tömöd magadba kaviár néven, akkor egészségedre.

FŐTÁMOGATÓ

Kende Gastro logo 5 prof konyha

Weboldalunkon cookie-kat (sütiket) használunk, hogy személyre szóló szolgáltatást nyújthassunk látogatóink részére.