RECEPTEK

  • Tárkonyos lilakáposzta főzelék

    Szeretem a szokatlan dolgokat. Ételekben különösen. Például ez az étel is egy ilyen. Hiszen a káposztafőzeléket szinte mindenki fehér fejes káposztából képzeli el, pedig a lila verzió ugyan olyan íz élmény ad, csak pluszban kapunk egy különleges bíbor lila színt.

  • Pikáns szárzellersaláta kecskesajtos joghurtöntettel

    Van az a pont, amikor nincs kedvem főzni, és ilyenkor egy gyors mégis tartalmas saláta tökéletes választás vacsorára, vagy akár ebédre is. Ez az egyik kedvenc kombinációm: szárzeller, savanykás zöld alma, az enyhén csípős retek és ropogós dió.

  • Rebeka buggyantott tojáslevesre vágyott

    A minap Rebeka megállított a folyosón és azt mondta, buggyantott tojáslevest enne, mert az a legszebb leányéveire emlékezteti, de nem tudja a receptjét.

  • Hús-krumpli, avagy a pasik kedvence - másképp

    Közismert tény, hogy a férfiak, fiúk, pasik nagy része rajong a hús-krumpli kombóért. Legyen az sült, szaftos vagy bármilyen hús. A lényeg, hogy HÚS legyen. A krumpli meg az a fajta kísérő, ami elengedhetetlen, ha a kedvükbe akarunk járni.

  • Tóth Marci a menedzserét is megetette

    Oldalas, krumplipüré, szalonnás pirított savanyúkáposztaa TMC Management tulajdonosának kedvence

  • Zöldséges pite... húsmentesen

    Már a tavasz kopogtat... akármilyen hideg is van kinn és még a hófoszlányok is betakarják a földet... a tavasz, a megújulás már itt van. Én is megújítom a receptjeimet, friss, könnyed, zöldséges ételeket készítek, ahogyan most is.

  • Heti recept: Moussaka

    Egy görög nyaralás alkalmával ismerkedtem meg ezzel az érdekes "töltött padlizsán" adaptációval, és azóta is szívesen fogyasztom - meg persze készítem.

  • Citrusos túrókrémmel töltött palacsinta narancssziruppal

    Akár reggelinek, akár desszertnek vagy főételnek egy finom leves után is kiváló ez a recept. A túró olyan jolly joker amit mindenki szeret, és a fanyar narancsos-citromos ízvilág nagyon jól kiegészíti ennek krémességét.

  • Gyömbéres répakrémleves pirított fenyőmaggal

    Néha érdemes kilépni a cukkini-, zeller-, hagymakrémleves bűvkörből, csak hogy ne legyen unalmas. Bevallom, a pürésített répával kapcsolatban mindig is komoly averzióim voltak, de valamiben meg kell halni nem? :)

  • Tésztasaláta shitake gombával

    Annyira jó, hogy ma már szinte mindenféle zöldséghez, gyümölcshöz könnyedén hozzá lehet jutni. Így például a shitake gombához is. Korábban leginkább csak szárított formában volt kapható, most viszont frissen hozzájuthatunk nagyobb szupermarketek zöldségpultjainál. 

FŐTÁMOGATÓ

Kende Gastro logo 5 prof konyha

Weboldalunkon cookie-kat (sütiket) használunk, hogy személyre szóló szolgáltatást nyújthassunk látogatóink részére.