RECEPTEK

  • Barackos rizskoch, kakaós öntettel

    Nagyon szeretjük a rizskochot, gyümölccsel meg különösen.

  • Mákos-mandarinos pohárdesszert

    Édes és savanyú, selymes és szemcsés, kékes és sárgás kontrasztok egyvelege párosult látványosan egy szép formájú pohárban, úgyhogy majdnem azt éreztem, sajnálom megenni! De bizton állíthatom, jobban sajnáltam volna, ha nem eszem meg, olyan csodafinom!

  • Vichyssoise Tóth Marci konyhájából

    Amikor francia levesekről beszélünk, akkor mindenkinek elsőre a klasszikus francia hagymaleves jut eszébe sajtos krutonnal, pedig van még egy nagy klasszikus a vichyssoise (ejtsd.: visiszoáz), azaz a franciák póréhagymás burgonyalevese.

  • Böjti napokra isteni curryt!

    Sokan megriadnak attól, hogy húsmentes ételeket egyenek. Azt gondolván, hogy ez unalmas, íztelen. Pedig ha tudnák! Pedig ha belegondolnának, hogy mennyi minden finomság készül hús nélkül...

  • Sajtos szívekkel még Rebeka is meghódítható

    Egyesek talán még emlékeznek, amikor Feleki Kamill a Luxemburg grófjában elénekelte a „Szívem szeret, valóság ez, nem csak álom” című örökszép melódiát.

  • Csirkés tortilla leves

    Szeretem azokat a leveseket, amik már-már főfogásnak is beillenek, annyira tartalmasak. Talán azért, mert utánuk lehet bűnözi. Néhány palacsinta, vagy fánk követ egy jó nagy tányér gulyáslevest, nem igaz?

  • Áfonyás nyers torta

    Egy szelet (A torta 10 szeletre osztva!) hozzávetőleges beltartalma: 143 ccal, 4.0 feh., 4.8 zsír, 16.7 ch

  • Boeuf Bourguignon - Julia Child módra

    Nem mondom, hogy gyorsan elkészül, ez egy igazi hétvégi fogás, de közel sem olyan bonyolult, mint azt az ember gondolja. A neten meg lehet nézni, hogy készítette Julia ezt a ragut a tévéműsorában...

  • Mákos-citromos sütemény

    Ebben a nagy hidegben olyan jó bevackolódni a lakásban és kényeztetni magunkat. Például eg finom sütivel. Ez a csodás, már-már légiesen könnyű és a citromtól üde sütemény mindenki nagy kedvence lesz.

  • Duplán karfiolos csirke

    Az egyik nagy kedvencem a csirke dubarry módra, vagyis roston sült hús karfiollal (netalántán brokkolival) megpakolva, nyakon öntve jó sok besamellel, sajttal és prézlivel összesütve. Igazi hedonista fogás.