RECEPTEK

  • Kókuszos zabpalacsinta sült ananásszal

    Vannak olyan reggelek, amikor igenis kijár az embernek egy kis kényeztetés. Amikor nem sietünk sehova, nyugodt szívvel szánunk több időt a reggeli összeállítására is, hogy utána kényelmesen kiélvezhessük az elkészített finomságot.

  • Szórt almás pite

    Van egy jól bevált almás pite receptem... Sokszor meg szoktam sütni, mert finom. Viszont szeretek új dolgokat is kipróbálni, kísérletezni, ezért most ezt a receptet kicsit átalakítottam, és egy hibridet készítettem belőle.

  • A hamburger a bucinál kezdődik...

    Kivel ne fordult volna már elő, hogy kellőképpen felizgatott ízlelő bimbókkal harapott a szaftos burgerébe, aminek összes beltartalma a ruháján végződött. Ma erre a problémára keresünk megoldást a tökéletes hamburger buci témájában.

  • Gyümölcsös-kókuszos tekercs... sütés nélkül

    Ez a desszert régóta a kívánságlistámon van. A fagyasztóban kotorásztam, amikor találtam egy nagy doboz bogyós gyümölcsöt, benne málnát, szedret, ribizlit és jostát.

  • Papírban sült mézes-petrezselymes pisztráng

    Pergető szettjeinket összepakolva útra keltünk, és 2 óra alatt 8 gyönyörű pisztrángot sikerül a horgunkra akasztani. Ennél már csak az lehet a legjobb dolog az egészben, hogy a magunk fogta pisztrángot el is készítettük itthon.

  • Quinoa kása Tóth Marcitól – ha már unjuk a zabkását...

    A sportolói étrendem reggelije legtöbbször tojás, vagy zab valamilyen formában. Mind a két alapanyagot változatosan lehet felhasználni, egy idő után azonban a zab kimondottan unalmassá is tud válni.

  • Áfonyás kuglóf

    Még ezen a tavaszi hóeséses napon sem bánom, hogy ilyen hideg van kint, mert ilyenkor még több időt tudok a konyhámban tölteni ötleteléssel. Így születnek meg nálam az új sütemények, mint az alábbi áfonyás kuglóf is.

  • Vigyázat! Nagyon finom, nagyon édes!

    Ha maradt még a spájzban egy kis téli fűszerkeverék, nehogy kárba vesszen! Nagyon ajánlom ezt az egyszerű és gyors mézeskenyér receptet.

  • Zöldborsós hummusz – igazi tavaszi mártogatós

    Anno hadilábon álltam ezzel az étellel, többször is kóstoltam készen vásárolt verziót, és néhány étteremben is próbálkoztam, de sokáig nem tudtak meggyőzni arról, hogy ez tényleg finom.

  • A mákos sütemény is Rebeka gyengéje

    Vettem huszonötdeka darált mákot. Nem kellett volna. Illetve kellett, különben hogyan süthetnék mákost mák nélkül? Csak észre kellett volna vennem, hogy Rebeka áll a kasszánál mögöttem.

FŐTÁMOGATÓ

Kende Gastro logo 5 prof konyha

Weboldalunkon cookie-kat (sütiket) használunk, hogy személyre szóló szolgáltatást nyújthassunk látogatóink részére.