RECEPTEK

  • Zöldséges pite... húsmentesen

    Már a tavasz kopogtat... akármilyen hideg is van kinn és még a hófoszlányok is betakarják a földet... a tavasz, a megújulás már itt van. Én is megújítom a receptjeimet, friss, könnyed, zöldséges ételeket készítek, ahogyan most is.

  • Heti recept: Moussaka

    Egy görög nyaralás alkalmával ismerkedtem meg ezzel az érdekes "töltött padlizsán" adaptációval, és azóta is szívesen fogyasztom - meg persze készítem.

  • Citrusos túrókrémmel töltött palacsinta narancssziruppal

    Akár reggelinek, akár desszertnek vagy főételnek egy finom leves után is kiváló ez a recept. A túró olyan jolly joker amit mindenki szeret, és a fanyar narancsos-citromos ízvilág nagyon jól kiegészíti ennek krémességét.

  • Gyömbéres répakrémleves pirított fenyőmaggal

    Néha érdemes kilépni a cukkini-, zeller-, hagymakrémleves bűvkörből, csak hogy ne legyen unalmas. Bevallom, a pürésített répával kapcsolatban mindig is komoly averzióim voltak, de valamiben meg kell halni nem? :)

  • Gougères - avagy Tóth Marci tésztát éget

    Családon belül egy születésnapot ünnepeltünk, így adva volt az alkalom, hogy kipróbáljam a „sajtos fánkot”. Szerintem bevált, kellően levegős lett és még ropogott is egyet, amikor ráharaptunk.

  • Fahéjas rétegelt kalács

    Ha most lehetne egy kívánságom, akkor azt kívánnám, hogy mindannyian érezzétek ezt a csodálatos illatot, ami átjárja a konyhámat.

  • Villámreggeli

    Egyszerű, egészséges, hívogatóan színes és finom. Répás-sajtos szendvics.

  • Barackos rizskoch, kakaós öntettel

    Nagyon szeretjük a rizskochot, gyümölccsel meg különösen.

  • Mákos-mandarinos pohárdesszert

    Édes és savanyú, selymes és szemcsés, kékes és sárgás kontrasztok egyvelege párosult látványosan egy szép formájú pohárban, úgyhogy majdnem azt éreztem, sajnálom megenni! De bizton állíthatom, jobban sajnáltam volna, ha nem eszem meg, olyan csodafinom!

  • Vichyssoise Tóth Marci konyhájából

    Amikor francia levesekről beszélünk, akkor mindenkinek elsőre a klasszikus francia hagymaleves jut eszébe sajtos krutonnal, pedig van még egy nagy klasszikus a vichyssoise (ejtsd.: visiszoáz), azaz a franciák póréhagymás burgonyalevese.

FŐTÁMOGATÓ

Kende Gastro logo 5 prof konyha

Weboldalunkon cookie-kat (sütiket) használunk, hogy személyre szóló szolgáltatást nyújthassunk látogatóink részére.