RECEPTEK

  • PINK KISSES

    A család a sok torta után - amiből ugye ők sokszor csak lepattanót kapják :) - végre újra teljes haszonélvezővé lépett elő, mert ez az  erdei gyümölcsös, gesztenyés keksz most bizony csak nekik készült.

  • Pácolt sertéskaraj, kéthagymás-tökmagos raguval

    A karajt felszeleteljük, gyengén megklopfoljuk.A fokhagymát aprócska kockákra vágjuk, frissen őrölt borssal és majoránnával kiegészítve, olajos pácot készítünk, amibe legalább egy éjszakáig pácoljuk a karaj szeleteket.

  • Gombás-gesztenyés töltött karaj

    Az olaszok tradicionális, rozmaringgal és fokhagymával, lassan sütött disznóhúsa, a porchetta Róma környékéről származik. Igazi utcai kaja, amit felaprítva buciba töltve, vagy pizzán kínálnak.

  • Isteni narancsos-tarjás szendvics rukkolával és kecskesajttal

    Ha már szendvics, adjuk meg a módját, legalábbis én azt mondom. Ritkán eszem kenyeret, de amikor megkívánom, akkor általában valami extrább ételt szeretek összeállítani.

  • Joghurtos vöröslencse leves

    A hagymát felaprítjuk, a sárgarépát apró kockákra vágjuk, és egy kevéske olívaolajon, együtt elkezdjük pirítani, közben közé szórjuk a köménymagot.

  • Heti recept: Mákos krémes

    Krémes nélkül lehet élni, csak nem érdemes. Mivel úgyis mindenki bespájzolt mákból karácsonyra a bejglihez, jöjjön ezúttal egy olyan recept, amellyel el lehet használni a megmaradt készleteket.

  • Rántott feta sajt, sült céklasaláta, pirított dió

    Amikor az ember céklafasírtot készít, akkor a céklát pucolás és reszelés utána hőkezeli. Mind ízében, mind textúrájában egészen más végeredményt kapunk azonban, ha ezt a csodálatos zöldséget egészben, héjastul megsütjük és csak utána ízesítjük.

  • Full extrás zabpehely reggelire

    Nem tudok ellenállni a sós-karamellás, a narancsos, a levendulás, a tengeri sós, a chilis, a rózsaborsos, és még hosszan sorolhatnám, hogy milyen csokiknak, és nem is fogok. Ugyanakkor az ilyen egészséges és finom reggelikről sem vagyok hajlandó lemondani.

  • Kolbászos Yorkshire puding

    A kis kolbászokkal készülő Yorkshire puding Jamie Oliver nagy kedvence, több szakácskönyvében is megtalálható ez a recept. Legutóbb akkor akadt meg rajta a szemem, amikor tavaly Anna barátnőmtől megkaptam egy régi Jamie könyvét, mert nem használta.

  • Nincsen farsang "funk" nélkül

    Már a címből is kiderül, hogy számomra régebben ez az időszak a zenélésről is szólt, az ebben az időszakban megsokasodott farsangi bulik alkalmával rendszeresen álltam a lemezjátszók mögött.