BOR

  • A legjobbaktól tanulnak a jövő borturisztikai szakemberei

    Herczeg Ágnes az ország egyik legelismertebb borszakértője, aki tizennyolc éves szakmai tapasztalattal rendelkezik. Hallgatóiról, az ágazat helyzetéről és a végzett szakemberek piaci elhelyezkedési lehetőségeiről beszélgettünk.

  • Minőségi PET-palackos bor? A Borháló nem viccel!

    Nincs többé szükség arra, hogy a hipermarketek boros polcai előtt fejet vakarva nézzük a címkéket, és azt találgassuk, hogy a vacsoránkhoz melyik fog igazán passzolni.

  • Angerman Öcsi, a sommelier

    Az italok világa rengeteg titkot rejt. Ennek a világnak a tudorai a sommelier-k, Angerman Öcsi pedig egyike azoknak, akik ismert képviselői ennek a gyönyörű szakmának.

  • 300 millió forintnyi bort lopott a főnökétől

    Áll a bála Goldman Sachs, amerikai befektetési bank háza táján.

  • Tisztázzuk! Mi a pezsgő és mi a Champagne?

    Számos kiművelt emberfejben még a mai napig összemosódik a két kifejezés: a champagne, illetve a pezsgő. Sokan azt hiszik, a kettő ugyanaz – nos, igen is, meg nem is.

  • Ezt issza a világ karácsonykor

    Egy biztos: az ünnepek alatt többnyire igyekeznek az emberek minőségi italokat fogyasztani, hogy megadják a módját. Nagyon helyes! Egyrészről ez elősegíti a minőségi italfogyasztás kultúrájának elterjedését, másrészről ha már ünnep, akkor csináljuk elegánsan.

  • Mi a jégbor?

    Sokan tévesen hiszik, hogy a jégbor olyan bort jelent,amelyet jéggel szolgálnak fel, vagy olyan jeget, amelyet felöntenek borral. A jégbor valójában a készítési technológiájáról kapta a nevét.

  • Borleves, az ünnep királynője

    Amennyiben csak egy ételt választhatnék, hogy mindenképpen az ünnepi asztalra kerüljön, ez lenne az. Nagyanyámtól tanultam a receptet, és mind a mai napig együtt esszük családi körben minden szenteste.

  • Felbosszantották magukat, milliomosok lettek

    Három évvel ezelőtt az ausztrál Lee Drury és párja, Stephen egy nyári fesztiválon lógott. Egy-egy borospohárral a kezükben szerették volna élvezni a kezdődő koncertet, de alig tudtak arra figyelni, mi történik a színpadon...

  • A forralt bor története

    A téli hűvös, nyirkos időben az ember csak a kandalló melegére vágyik, de ha mégis házon kívül tölti a napot, három innivaló jöhet szóba: a tea, a forró csoki és a forralt bor. Már nagyapáink is ismerték a dörgést: nyáron fröccsöt, télen forralt bort fogyasztottak.