DISZNÓHÚS

  • A nagy összecsapás: Hagyományos vs. mangalicasonka

    A húsvét előtti napokban már mindannyiunk gondolatai a finomabbnál finomabb sonkák körül forognak. Ahhoz azonban, hogy tényleg a legjobbat válasszuk, nem árt néhány dologgal tisztában lennünk.

  • Mangalicatelep a Dunakanyar szívében

    Lackó Róbert 2004 óta foglalkozik mangalicák tenyésztésével. Bár állatokat korábban is tartott, ekkor döntött úgy, hogy tenyészállatok vásárlásába fog.

  • Ezért egészségesebb a mangalica

    A mangalicának egyetlen őshonos magyar sertésfajtaként három változata ismert: a szőke, a fekete és a fecskehasú. A tenyésztők többnyire szőke mangalicát tartanak, hiszen a fekete faj sajnos már kihalt, a fecskehasúhoz pedig meglehetősen nehéz hozzájutni.

  • Hozd össze a környék legmenőbb BBQ partiját!

    Nem győződ kivárni, hogy berobbanjon végre az igazi tavasz, és izzítani lehessen a kerti sütőt?

  • Puffer

    Melóból hazaesve - a főnöknek köszönhetően - egy óra maradt az esti filmig. De akkor a kaja legyen jópofa, változatos és finom. Valamint annyira tömítő, hogy muszáj legyen sörrel lazítani rajta.

  • Magyar sertésfajtából készül a világ legdrágább kolbásza

    Még három évvel ezelőtt sikerült egy brit hentesnek megalkotnia a világ legdrágább kolbászát, melyet azóta sem tudott senki felülmúlni. A mangalicából készült finomság kilója 700 font, vagyis mintegy 245 ezer forint.

  • A disznózsír nagyon egészséges

    A BBC Future és a Hir24 beszámolója alapján ideje visszahozni a konyhába a pár évvel ezelőtt kiutált disznózsírt

  • Hús-krumpli, avagy a pasik kedvence - másképp

    Közismert tény, hogy a férfiak, fiúk, pasik nagy része rajong a hús-krumpli kombóért. Legyen az sült, szaftos vagy bármilyen hús. A lényeg, hogy HÚS legyen. A krumpli meg az a fajta kísérő, ami elengedhetetlen, ha a kedvükbe akarunk járni.

  • Heti recept: Moussaka

    Egy görög nyaralás alkalmával ismerkedtem meg ezzel az érdekes "töltött padlizsán" adaptációval, és azóta is szívesen fogyasztom - meg persze készítem.

  • Tóth Marci: Anyukám féle isteni rakott kel

    Nekem azonnal a gyerekkor ízei és élményei jutnak eszembe, ahogy megkóstolom, de túl ezen a személyes kötődésen, szerintem, az egyik legfinomabb sütőben sült, rakott egytálételünk.