EGÉSZSÉG

  • Nincs több záptojás az okos tojástartóval

    A tojástartó működési mechanizmusa rendkívül egyszerű: a látszólag teljesen átlagos műanyag tartót feltöltjük maximum tizennégy tojással, majd összehangoljuk az okostelefonunkra letöltött programmal.

  • Rejtett laktóz az ételben - Ezektől van rosszul?

    Vannak olyan élelmiszerek, amelyekről álmunkban sem gondolnánk, hogy akár csak egy pici tejet is tartalmaznának, mégis az összetevőik között szerepel a tejcukor. Ezek közül gyűjtöttünk össze ötöt.

  • Ha teheted, kerüld a használatát

    Az alufólia az egyik leggyakrabban használt konyhai kellék. A sütésen kívül használjuk csomagoláshoz, de sokan vele csillapítják a fájdalmat is. Egy friss tanulmány azonban egészen új megvilágításba helyezi az alufóliát.

  • Ha hajlamos vagy túlenni magad, ezt érdemes elolvasni!

    A fájó, megterhelt gyomrot ne gyógyszerrel gyógyítsd, hanem egyél olyan ételeket, amik segítenek regenerálódni. Íme a leghatásosabb ételek, amik megnyugtatják a gyomrot. 

  • Olaj vagy zsír?

    A konyhaművészet egyik legvitatottabb kérdése, hogy olajat vagy zsírt használjunk-e az ételek sütéséhez. A válasz nem egyértelmű, mert van olyan étel, amit az egyikkel, és van, amit a másikkal érdemes készíteni.

  • Kiszagolja a mérgező ételt az e-orr

    Évente több ezer ember kerül kórházba ételmérgezés miatt. Az innovatív FOODsniffer e-orr azonban lehetővé teszi a felhasználók számára a sertéshús, a baromfi és a halak minőségének, frissességének meghatározását.

  • Mit egyél, ha 0 vércsoportú vagy?

    A 0 vércsoport tagjai tulajdonképpen az ősök vérét kapták. Ez a vércsoport negyvenezer éve alakult ki, ebből következően a vadászatból élő emberek alaptápláléka a mérvadó számukra...

  • Kívánom az édeset!

    Ha egy kis édességre vágyunk, könnyen lehet, hogy ennek élettani vagy lelki oka van. Az előbbi esetében nagy valószínűséggel cinkre, B6-vitaminra, krómra, magnéziumra van szükségünk.

  • Mit egyen, aki B vércsoportú?

    A B vércsoportúak jellemzően erős immunrendszerrel rendelkeznek. Ez a vércsoport a Himalája és India környékén alakult ki, mintegy 15 ezer éve, ahol a klíma miatt az egyhangú és rendszertelen táplálkozás volt jellemző.

  • Mit egyen, aki A vércsoportú?

    A vérünk határoz meg minket: a megfelelő táplálékok energetizálnak, immunrendszert erősítenek, megvédenek minket a betegségek kialakulásától, és segítenek a gyógyulásban. Vannak olyan ételek, amiket az egyik ember szervezete szeret, és a másiké nem.