ÉTTEREM

  • Tóth Marci a moszkvai White Rabbit-ben - 2. rész

    Gór Nagy Mikivel - aki tettestársam volt ebben a gasztronómiai kalandozásban az orosz fővárosban - igazi kihívásként tekintettünk erre az estére...

  • "Élményt kínálunk a fogások mellé"

    László Árpád ikonikus szereplője a hazai gasztronómiának, hiszen olyan legendás éttermek fűződnek a nevéhez, mint a dunai hajóra épített Columbus és a Spoon...

  • Big Fish, ahol vendég vásárlóként rendel

    A budaörsi halpiacról indult Big Fish mára új márkávánőtte ki magát, mióta a tulajdonosai tengeri halakkal kezdtek el foglalkozni.

  • Amerikai álom magyarosan fűszerezve

    Eva Katz és Benkovics Tamás három évvel ezelőtt nyitották meg első éttermüket a floridai Sarasota városában. Ma már két étterem tulajdonosai, és sikereik ellenére egyetlen percre sem felejtik el, honnan jöttek.

  • Mitől jó egy étterem?

    Egy vendéglátóhely megítélése nem az étel kóstolásától vagy elkészítésétől indul, hanem attól a pillanattól, amikor belépünk az étterembe. Már az enteriőr is befolyásolhatja a véleményt: fontos az első benyomás.

  • Egy falat Itália – Trattoria Gozsdu

    Sokan úgy vélik, hogy a bulinegyed csak bulizásra és piálásra való, de nem lehet igazán jókat enni. Nos, én ezt a téveszmét szeretném eloszlatni. A Trattoria Gozsduban ettem már pizzát, pennét és rizottót is, és sosem csalódtam. 

  • Konyha: a nyugalom belvárosi szigete

    A Konyha eltalált nevével és ideális elhelyezkedésével szerintünk jól muzsikáló hely. Három éve nyílt meg a Madách Imre utca 8. szám alatt, és mára beleivódott a gasztrokörnyezetbe.

  • Ebédelj egy széfben

    A New York-i Trinity Place Bar & Restaurant egy széf belsejében található. Az étterem elhelyezkedése ezen felül is kifejezetten érdekes volna, a bár ugyanis két felhőkarcoló aljába épült, és itt fogadja a látogatókat.

  • Matek a konyhán

    Mint sok más szakmánál, a szakácsmesterségnél is nagy jelentősége van a számoknak. Az ételek készítésénél rendkívül fontos kiszámolni az adott alapanyagok mennyiségét, azok egymáshoz való viszonyát, a megfelelő ízek eléréséhez.

  • Amit a szakácsmesterségről nem mersz megkérdezni...

    Mivel a gasztronómia újra virágkorát éli Magyarországon, egyre többen döntenek a vendéglátó szakma, és a szakácsmesterség mellett.