GOMBA

  • Okosháziasszony: Tartósítson szárítással!

    Áprilisban már valóban éled a természet: virágoznak a gyógynövények, zöldellenek a fűszernövények és hamarosan láthatóvá válnak a zöldségek első kezdeményei is.

  • Egészben sült zellergumó, gombamártás, gersli

    A következő vegetáriánus fogás alapanyaga a zellergumó, amit legtöbbször krémlevesként, vagy zellerpüré formájában ismerünk. Mi történik azonban akkor, ha a céklához hasonlóan, héjastul megsütjük?

  • Vacsora egy ezresből: Tepsis csirkeszárny zöldségágyon

    Egészséges és tápláló vacsorát készíteni mindössze ezer forintból? Cikksorozatunkban bemutatjuk, hogy egyáltalán nem lehetetlen. Ezúttal tepsis csirkeszárnyat fektetünk zöldségágyra.

  • Magyar sertésfajtából készül a világ legdrágább kolbásza

    Még három évvel ezelőtt sikerült egy brit hentesnek megalkotnia a világ legdrágább kolbászát, melyet azóta sem tudott senki felülmúlni. A mangalicából készült finomság kilója 700 font, vagyis mintegy 245 ezer forint.

  • Zöldséges pite... húsmentesen

    Már a tavasz kopogtat... akármilyen hideg is van kinn és még a hófoszlányok is betakarják a földet... a tavasz, a megújulás már itt van. Én is megújítom a receptjeimet, friss, könnyed, zöldséges ételeket készítek, ahogyan most is.

  • Teljes értékű vacsora egy ezresből? Nem lehetetlen!

    A teljes értékű ételek igazi fehérjeforrások, emellett értékes tápanyagokat is tartalmaznak, miközben adalékanyagoktól mentesek. Hatalmasat tévedünk, ha azt gondoljuk, ehhez mélyen a zsebünkbe kell nyúlnunk.

  • Boeuf Bourguignon - Julia Child módra

    Nem mondom, hogy gyorsan elkészül, ez egy igazi hétvégi fogás, de közel sem olyan bonyolult, mint azt az ember gondolja. A neten meg lehet nézni, hogy készítette Julia ezt a ragut a tévéműsorában...

  • Tudta? Ezért bomlottak a nők Casanova után

    Akár Casanováról, a legendás nőcsábászról is elnevezhették volna a boldog párok ünnepét, hiszen a szent által patronáltakból kiindulva, szerelmei mögött is összetört szívek maradtak. De mi lehetett a sikere kulcsa? A titkot a gasztronómiában érdemes keresni.

  • Forró, hétvégi reggeli vagy vacsora

    Ha reggelinek készítjük, a tölteléket akár előző este is összeállíthatjuk. Reggel csak megtöltjük a zsemléket, be a sütőbe, és már ehetjük is a zamatos, ropogós, forró zsemléket.

  • Heti recept: Házi ravioli

    A karácsonyra kapott tésztagépem erőteljes tesztelés alatt van, és ezt az ízig-vérig saját készítésű ravioli receptet osztanám meg veletek, amit persze dokumentáltam is.

FŐTÁMOGATÓ

Kende Gastro logo 5 prof konyha

Weboldalunkon cookie-kat (sütiket) használunk, hogy személyre szóló szolgáltatást nyújthassunk látogatóink részére.