GYEREK

 • Főtt tojás, nyári szünetre hangolva

  Most, hogy hivatalosan is elkezdődött a nyári szünet, különösen nagy kihívást jelent a szülőknek az, hogy rávegyék gyermeküket a kiegyensúlyozott táplálkozásra.

 • Létezik finom diétás menzakaja?

  Most végre bebizonyíthatják a közétkeztetők, hogy kifejezetten ínycsiklandó ételeket is tudnak készíteni a valamilyen diétát tartó fogyasztók számára.

 • Hamar egy halrudat!

  A gyermekes háziasszonyok örök csodafegyvere a halrudacska. Viszonylag olcsó, könnyen, gyorsan elkészül, és még azok a lurkók is megeszik, akik másfajta halra rá se néznek.

 • Készítsen a gyerekeknek forró csokis bögrét, imádni fogják!

  Ehető forró csoki – ilyet készítsen a gyerekeknek! Még a bögrét is elrágcsálhatják!

 • Gyerekszáj

  A neten szörfözve érdekes témára akadt a Foodyny, úgynevezett „gyerekbarát” ételek receptjeire leltünk.

 • OKOSTÁNYÉR® gyerekeknek adagolási útmutatóval

  A felnőtt lakosság után a 6-17 éves korosztály számára is új hazai táplálkozási ajánlást adott ki a Magyar Dietetikusok Országos Szövetsége. Másfél évvel a hazai felnőtt lakosságnak szóló táplálkozási ajánlás után a gyerekekét is kidolgozta a Magyar Dietetikusok Országos Szövetsége (MDOSZ).

 • Tervezzük együtt a heti menüt

  A szülők segítsége is kell, hogy a gyerekek megszeressék az egészséges ételeket. A menzareform önmagában nem elég ahhoz, hogy a gyerekek egészségesebben táplálkozzanak – mondta az Országos Gyógyszerészeti és Élelmezés-egészségügyi Intézet (OGYÉI) egészségnevelő kampányban résztvevő Lázár Chef.

 • Mit akar és miben segít az Élj könnyebben kampány?

  Egészséges táplálkozás nélkül nem fejlődhetnek megfelelően a gyerekek. Számtalan kutatás bizonyítja, hogy akik életkoruknak megfelelő mennyiségű és minőségű ételhez jutnak, jobban teljesítenek az iskolában és kevesebbet hiányoznak különböző betegségek miatt.

 • Mi a teendő, ha lisztérzékeny a gyerek?

  A lisztérzékenység (gluténérzékenység vagy cöliákia) egy genetikailag meghatározott, öröklődő kórkép. A problémát egy a gabonafélékben megtalálható fehérje, a glutén okozza, mely a vékonybél nyálkahártyáját roncsolja. Ez megzavarja a tápanyagok felszívódását, ami a későbbiekben különféle tüneteket és panaszokat okoz.

 • Mentes tízórai ötletek

  Sajnos a glutén-, és a laktózérzékenység ma már nagyon sok családot érint, és egyre több gyermeket is, amely sokszor igen csak fejtörést okoz a szülőknek, hogy mit is adjanak a gyereknek, és legfőképpen, hogy mit csomagoljanak uzsonnára.

FŐTÁMOGATÓ

Kende Gastro logo 5 prof konyha

Weboldalunkon cookie-kat (sütiket) használunk, hogy személyre szóló szolgáltatást nyújthassunk látogatóink részére.