JÓHATUDOD

  • A legjobb reggelizőhelyek Szegeden

    Reggelizni szeretnétek, de éppen kifogytatok a tojásból és a szomszédtól sincs kedvetek kérni? Aggodalomra semmi ok, mert mi összerántottunk nektek egy válogatást a legjobb szegedi reggelizőhelyekből. Tartsatok velünk!

  • Házi fokhagymaleves - erősebb az antibiotikumnál!

    A meghűlés, nátha és még más fertőzések is gyógyíthatók fokhagymalevessel. Napjainkban sokat nőtt a hagyományos antibiotikumokkal szembeni rezisztencia, elsősorban ennek túlzott használata miatt.

  • Tudta? Ezért bomlottak a nők Casanova után

    Akár Casanováról, a legendás nőcsábászról is elnevezhették volna a boldog párok ünnepét, hiszen a szent által patronáltakból kiindulva, szerelmei mögött is összetört szívek maradtak. De mi lehetett a sikere kulcsa? A titkot a gasztronómiában érdemes keresni.

  • Ezt sem mondták eddig a kávétejszínről...

    Az '50-es években a kávétejszín csak némi cukrot és tejkrémet tartalmazott, ma azonban egy sor növényi olajat, finomított cukorszármazékokat, ízfokozókat és egyéb tartósításhoz szükséges adalékanyagokat használnak fel.

  • Mitől jó egy étterem?

    Egy vendéglátóhely megítélése nem az étel kóstolásától vagy elkészítésétől indul, hanem attól a pillanattól, amikor belépünk az étterembe. Már az enteriőr is befolyásolhatja a véleményt: fontos az első benyomás.

  • Olaj vagy zsír?

    A konyhaművészet egyik legvitatottabb kérdése, hogy olajat vagy zsírt használjunk-e az ételek sütéséhez. A válasz nem egyértelmű, mert van olyan étel, amit az egyikkel, és van, amit a másikkal érdemes készíteni.

  • Önműködő konyha? Többé nem lehetetlen

    Lassan az egész életünk az internet és az intelligens megoldások körül forog... a mesterséges intelligencia egyre inkább beszivárog a konyhába is.

  • Rejtett cukrok: A fogyókúrázók 5+1 titkos ellensége

    Cukor, invertcukor, méz, melasz, szacharóz, glükóz, fruktóz és ezek szirup változatai. Csupán néhány elnevezés az élelmiszerek csomagolásáról... a rejtett cukrok a legváratlanabb élelmiszerekben is felbukkannak.

  • Tésztasztorik – Az olasz meló III.

    Tésztanevekről szóló cikksorozatunk befejező részéhez érkeztünk. Ha már búcsúzunk, tegyük stílusosan: meglepő elnevezések következnek.

  • Sirha Budapest 2018

    A két évenként megrendezésre kerülő Sirha Budapest kiállítás idén is beköltözött a Hungexpóra, hogy elkápráztassa a szakmai közönséget.