JÓHATUDOD

  • Csajpraktika: Mire jó a jégkockatartó?

    Épphogy beköszöntött a tavasz, még javában a fiók mélyén lapulnak a műanyag jégkockatartók. De hamarosan előkerülnek, és nem csak víz kerül majd beléjük, mert számos remek módon tudjuk még hasznosítani őket.

  • Mi lett a Pilvax Kávéházzal?

    A Pilvax kávéház az 1848. március 15-i események központi helyszíne. Mindannyian tudjuk, hogy Petőfiék itt gyűltek össze és fogalmazták meg 12 pontban a követeléseiket.  Azt azonban talán kevesen tudják, hogy mi lett a sorsa az ikonikus helynek a forradalmat követő bő fél évszázadban.

  • Ezekkel az ételekkel hangolódtak a forradalomra a márciusi ifjak

    Üres gyomorral nem lehet forradalmat csinálni – tudták ezt az 1848-'49-es szabadságharc kulcsszereplői is. Nyáry Krisztián író, irodalomtörténész segítségével jártunk utána annak, mit fogyasztottak a legendás márciusi ifjak, amitől felpezsdült bennük a forradalmi hevület.

  • Vacsora egy ezresből: Tepsis csirkeszárny zöldségágyon

    Egészséges és tápláló vacsorát készíteni mindössze ezer forintból? Cikksorozatunkban bemutatjuk, hogy egyáltalán nem lehetetlen. Ezúttal tepsis csirkeszárnyat fektetünk zöldségágyra.

  • Nemzetközi Macaron Nap a TESLA Budapestben

    A Macaron Napot (Macaron Day, Jour du Macaron) Párizsban és New Yorkban, több, mint 10 éve ünneplik, 2012 óta pedig Magyarországon is csatlakoztunk a különleges, színes francia édesség ünnepéhez.

  • Sokkoló tények - amit eddig nem tudtunk a kedvenc ételeinkről

    Vannak ételek, amelyeket évtizedeken át fogyasztunk anélkül, hogy pontosan tudnánk, mit eszünk.

  • Krampampuli és tejfölös kávé – ezt itták a márciusi ifjak

    1848 márciusának idusán élénk kulturális és politikai élet zajlott a Pilvax kávéház falai között. A forradalom szele mindent átjárt, a kávéházban felszolgált italok pedig csak tovább pezsdítették az ifjúság vérét.

  • Forradalmárok emlékezete a magyar konyhában

    A márciusi ifjak emlékezetét nemcsak a történelemkönyvek, hanem a szakácskönyvek és az étlapok is őrzik. Egy háromfogásos menüsort állítottunk össze azokból az ételekből, amelyek az 1848-49-es forradalom és szabadságharc ikonikus szereplőiről kapták a nevüket.

  • A savanyúságvásárlás három aranyszabálya

    Ki ne szeretné a savanyúságokat, a kovászos uborkát, az almapaprikát, a savanyú káposztát vagy a céklát? Van azonban néhány alapszabály, amit nem árt szem előtt tartanunk akkor, amikor a vásárlásuk mellett döntünk.

  • Színes ételekkel a vitamindús táplálkozásért

    Amerikai kutatók bizonyították, hogy a növényekben jelenlévő fitokémiai anyagok, vagyis a színekért felelős komponensek, olyan tápanyagokat biztosítanak a szervezetnek, melyek rendszeres fogyasztása jelentős egészségügyi előnyökkel jár.

FŐTÁMOGATÓ

Kende Gastro logo 5 prof konyha

Weboldalunkon cookie-kat (sütiket) használunk, hogy személyre szóló szolgáltatást nyújthassunk látogatóink részére.