JÓHATUDOD

  • Egy csésze tökéletesség – Ébresztő kávézó

    Egy hely, ahol a kávézás szerelem – vallják a tulajdonosok, és ennek az eredménye az Ébresztő. Egy már működik Tatán, és ennek jó hírére a pesti egység sem cáfol rá...

  • Kiszagolja a mérgező ételt az e-orr

    Évente több ezer ember kerül kórházba ételmérgezés miatt. Az innovatív FOODsniffer e-orr azonban lehetővé teszi a felhasználók számára a sertéshús, a baromfi és a halak minőségének, frissességének meghatározását.

  • Magyarország Tortája 2018 - Döntős torták

    Új, kreatív ötleteket, főleg magyaros ízvilágú,az ünneppel, vagy Magyarországgal összefüggésbe hozható tortákat, recepteket várt az Ipartestület, melyek csak természetes és egészséges alapanyagokat tartalmazhatnak.

  • Piskótát sütni márpedig könnyű

    Vannak ételek, melyek készítését legendák övezik, általában arról, hogy mennyire nehéz, kezdőknek nem ajánlott, mert nagy gyakorlatot igényelnek, sőt még a profik is sokszor elrontják.

  • Öt dolog, amit minden magyar imád a kubai konyhában

    A kubai konyhára számos nemzeté hatott, de a legnagyobb befolyást kétségkívül a spanyol és az amerikai ízek gyakorolták rá. Párhuzamokat azonban a magyar konyhával is fel tudunk benne fedezni...

  • Mire jó a gyömbér?

    Az egyik legismertebb gyógynövénynek számító fűszernövény, a gyömbér Kínából származik, ma is az ottani gasztronómia egyik alapfűszere. Sajátságosan kesernyés, csípős aromája kiválóan illik számtalan ételhez.

  • Egy falat Itália – Trattoria Gozsdu

    Sokan úgy vélik, hogy a bulinegyed csak bulizásra és piálásra való, de nem lehet igazán jókat enni. Nos, én ezt a téveszmét szeretném eloszlatni. A Trattoria Gozsduban ettem már pizzát, pennét és rizottót is, és sosem csalódtam. 

  • Madal Cafe – a kávézás spirituális élménye

    A minőségi kávézás újabb különleges színterét ismertük meg a Madal Cafe birodalmában. Maga az üzlethelyiség letisztult, mégis kellemes: a galériáról ráláthatunk a pultban tevékenykedő baristákra, és figyelemmel kísérhetjük a munkájukat.

  • Kofa-tippek: Így válasszunk krumplit!

    A kispesti piacon őstermelőtől nem, kofától azonban lépten-nyomon beszerezhetjük a friss burgonyát. Na, de melyiket válasszuk?

  • Konyha: a nyugalom belvárosi szigete

    A Konyha eltalált nevével és ideális elhelyezkedésével szerintünk jól muzsikáló hely. Három éve nyílt meg a Madách Imre utca 8. szám alatt, és mára beleivódott a gasztrokörnyezetbe.