JÓHATUDOD

  • Megenné azt a virslit, amit árul?

    Az ember annyi rosszat hall mostanában az élelmiszerek minőségéről, a húsokról, a virslikről, a disznótorosról. Elhatároztam hát, hogy – pestiesen szólva – felkérdezem a hentest, vajon ő jó szívvel elfogyasztaná-e azt az ételt, amit árul.

  • 18 évesen lett mesterszakács

    Luke Thomas Észak-Walesben született 1993-ban, és már elég korán beszippantotta a konyha világa. Amint felérte a konyhapultot, már főzött otthon, és szenvedélyesen falta a szakirodalmat.

  • Február 9, péntek – Kesjár Csaba 56. születésnapja van ma

    Február 9, péntek – A tragikus sorsú autóversenyző, Kesjár Csaba 56. születésnapja van ma.

  • Savanyítsunk gombát!

    Ha jól belegondolunk, mindent lehet savanyítani. Mi mégis leragadunk a megszokott zöldségeknél, ahelyett hogy kipróbálnánk új, izgalmas dolgokat. 

  • Korai kelés – egészséges élet

    Sokan vannak – a Foodyny olvasói között is –, akik kora hajnali órákban pattannak ki az ágyból, hogy dolgozni menjenek.

  • Jön a citrom ízű banán

    Elsőként azt tisztázzuk, hogy banánfa nem létezik. A banánfa valójában a Musa nemzetség tagja, amelynek tagjai örökzöld növények. A termése pedig nem gyümölcs, hanem bogyós termés.

  • Ebédelj egy széfben

    A New York-i Trinity Place Bar & Restaurant egy széf belsejében található. Az étterem elhelyezkedése ezen felül is kifejezetten érdekes volna, a bár ugyanis két felhőkarcoló aljába épült, és itt fogadja a látogatókat.

  • Valóban brassói az aprópecsenye?

    Közkedvelt, ismert, elismert. A brassói aprópecsenyének számtalan elkészítési módja van, ami annak köszönhető, hogy elég régóta készítik. A származási helyét a neve elárulja. Vagy mégsem?

  • Február 8, csütörtök – Verne Gyula születésnapja van ma.

    Február 8, csütörtök – Verne Gyula születésnapja van ma.

  • Dübörög a retró

    Magasra szökött a gasztronómiában a retróláz. Olyan éttermek, kifőzdék nyílnak, amelyek ételkínálatukat egy életérzésre, a nosztalgiára alapozzák.