JÓHATUDOD

  • Ízesítés

    Az ember hamar felismerte, hogy egyes növények aromája élvezetesebbé teszi az ételét, sőt némelyik még gyógyít is. A fűszerek őshazája India, ott használják a legtöbb és legerősebb ízesítőket. Európa is hagyományosan fűszerez, legrégebb óta köménnyel, kakukkfűvel, ánizzsal, zsályával… Ezeket a magyar konyha is bőven használja.

  • Depresszió és a táplálkozás lehetséges összefüggései

    Az már szinte közhelynek számít, hogy tudatos táplálkozással és a rendszeres testmozgással rengeteget tehetünk az egészségünkért, a jobb közérzetünkért, ami sok esetben a természetesen lelkünkkel is szoros összefüggésben áll. De vajon hogyan kapcsolódik össze a sport és a táplálkozásunk a depresszió, és egyéb idegrendszeri működési zavarok kialakulásával?

  • Nagyapáink és az étel allergiák

    Mi, akik a vendéglátásban dolgozunk nap, mint nap találkozunk étel allergiás vendégekkel. Vannak, akik csak egy adott dologra érzékenyek, de találkoztam már olyannal is, aki komplett kis listát készített az érzékenységeiről, nem kis fejtörést okozva ezzel nekünk, szakácsoknak. 

  • Mindenkit rabul ejt a BBQ

    Aki hallott már barbecue-rajongót beszélni a füstön sütésről, az tisztában van vele, hogy ez nem egyszerűen ételkészítési technika, hanem áhítat, szenvedély, művészet. Ha ennél  egzaktabb meghatározásra vágyunk, nagy segítségünkre lehet a Magyar Barbecue Szövetség kiadványa.

  • Csak 20 perced van vacsorát készíteni? Akkor próbáld ki ezeket!

    Hétköznap örülünk, ha időben hazaesünk a munkából egyik kezünkben a csemeténk, másikban a bevásárlószatyor és próbálunk zsonglőrködni az időnkkel, hogy a második műszakba minél több minden beleférjen.

  • Főzősuli - Melyik zöldséget mennyi ideig kell főzni?

    A különböző zöldségek főzési és párolási ideje fajtánként más és más, ezért ebben a cikkben most összegyűjtöttem nektek, hogy mennyi ideig ajánlott főzni / párolni a leggyakrabban használt zöldségféléket.

  • Farm-to-bar: Fenntartható koktélok

    A jövő koktélkészítői azok, akik az étkezési trendeket szem előtt tartva, környezetbarát és egyedi koktélokat alkotnak. Ez derült ki a világ legnagyobb bártender versenyén, amely augusztus végén került megrendezésre Mexikóvárosban.

  • Miért délben ebédelünk?

    Elgondolkodtak már azon, hogy miért pont délben van az ebéd? A Foodyny utánajárt ennek a szokásnak is, és meglepő eredményre jutott: az 1600-as években alakult ki Magyarországon ez a szokás, előtte egészen másként étkeztek őseink.

  • Furcsa párosok a tányéron

    A negyven, ötven feletti olvasóink talán még emlékeznek rá, hogy nagyszüleink elképesztő bátorsággal keverték az ízeket. Fagyit ettek kenyérrel (sőt, mindenhez kenyeret ettek), vöröshagymával a túrógombócot, de hallottunk olyanról is, aki szilvalekvárt tett a szalonnás túrós csuszára.

  • Késvásárlási kisokos - Milyen szempontok alapján válasszak kést?

    A kések. Minden Szakács legféltettebb kincsei, melyeket senki sem szeret kiadni a saját kezei közül és amelyekhez legtöbbünknél külön-külön történet kapcsolódik.

FŐTÁMOGATÓ

Kende Gastro logo 5 prof konyha

Weboldalunkon cookie-kat (sütiket) használunk, hogy személyre szóló szolgáltatást nyújthassunk látogatóink részére.