JÓHATUDOD

  • Mit adott a holdra szállás a konyhánknak?

    Az 1950-es években kezdődött minden. Amerika és szövetségesei éppen csak, hogy megnyerték a világháborút, az emberek máris egy jobb életben kezdtek bízni. Egy új generáció született meg akkor az Egyesült Államokban, életük középpontjába egyre inkább a kényelem, a funkcionalitás és az otthon melege került.

  • Megnyílt Szeged első francia étterme

    A francia konyha különlegességeit az egykori Dugonics téri Z. Nagy cukrászda helyén kell keresnünk, itt mutatkozott be ugyanis a Boros Kakas és annak séfje, Lebel Jérômeaz elmúlt év decemberében.

  • Apáról fiúra: cukrász családok története

    Egy fantasztikus cukrász család több generáción átívelő, regénybe illő történetét ismerhettük meg a Magyar Kereskedelmi és Vendéglátóipari Múzeum február 28-i Kortárs Cukrászat estjén.

  • A virágevést ne a nőnapi csokorral kezdjük!

    Halmos Mónika közel három évtizede foglalkozik ehető virágokkal, életének azonban gyerekkora óta szerves része a gasztronómia ezen szűk szegmense.

  • A böjti étkezés aranyszabályai

    Bár a negyvennapos böjt idén hivatalosan már február 14-én, vagyis Hamvazószerdán elkezdődött, biztosan vannak többen, akik az utolsó három hétben, vagy éppen a finisben csatlakoznának a húselhagyókhoz.

  • Barlangtól az okosfrigóig

    Hó és jég, hűs patakok, sötét barlangok és pincék – régen ezeket használták az élelmiszerek hűtéséhez, a húsokat és a halakat pedig sózással vagy füstöléssel tartósították. A hűtőszekrény megjelenése azonban megváltoztatta mindannyiunk életét.

  • Földöntúli technológiát tesztelnek

    Vészesen szűkül az élhető környezetünk, erről már hosszú évek óta cikkeznek különböző tudományos lapok.

  • Heti piaci körkép: Brutális hideg és 450 forintos fokhagyma

    A kofák a hétre szabadságot vettek ki - erre a megállapításra jutottam eheti piacozásom alkalmával. A rettentő hidegben ugyanis egy teremtett lélek sem volt a wekerlei kispiacon.

  • Piában utaznak az igazi ászok

    George Clooney példáját követve Ryan Reynolds is bevásárolta magát a piabizniszbe - adta hírül a Bloomberg.

  • A tél végi vitaminpótlás négy lehetősége

    Mostanra azt érezhetjük, hogy az elemeink lemerültek, fáradékonyabbak, sápadtabbak, kedvetlenebbek vagyunk. Itt az ideje annak, hogy feltöltsük szervezetünket vitaminokkal! Megmutatjuk, hogyan.

FŐTÁMOGATÓ

Kende Gastro logo 5 prof konyha

Weboldalunkon cookie-kat (sütiket) használunk, hogy személyre szóló szolgáltatást nyújthassunk látogatóink részére.