JÓHATUDOD

  • Teljes értékű vacsora egy ezresből? Nem lehetetlen!

    A teljes értékű ételek igazi fehérjeforrások, emellett értékes tápanyagokat is tartalmaznak, miközben adalékanyagoktól mentesek. Hatalmasat tévedünk, ha azt gondoljuk, ehhez mélyen a zsebünkbe kell nyúlnunk.

  • Magyar étterem étlapját ette végig az amerikai újságíró

    Huszonnégy éve töretlen a Hungarian Rhapsody, vagyis Magyar rapszódia nevű étterem népszerűsége Southgate-ben, ahol a Detroit Metro Times szerint az otthon ízeit idéző ételeket tálalnak fel.

  • A Karl cukrászda fagylaltja a legfinomabb egész Európában

    Az idei Gelato World Touron nagyon jól teljesített a magyar csapat. Az európai döntőn második helyezést elért Somogyi Renáta mellett a nemzetközi zsűri is egy magyar versenyzőnek ítélte a legjobb fagylalt különdíját.

  • Csajpraktika: Így pucoljunk gránátalmát!

    A kevésbé rutinos gránátalma-fogyasztók a nem megfelelő pucolási technikájuk miatt gyakran változtatják mészárszékké a konyhát: a gyümölcs piros leve szétfröccsen a pulton, lefolyik a padlóra, szétfröccsen a csempén.

  • Aki szép akar lenni, egyen... joghurtot

    Elérkeztünk a "gasztronómiai szépülésről" szóló sorozatunk azon részéhez, melyben a joghurt szépítő hatását taglaljuk. Aki rendszeresen fogyasztja, jó pár évet letagadhat a korából.

  • Főzzünk kávét ágyban fekve!

    Ki ne ábrándozott volna már arról, milyen szuper lenne, ha úgy készíthetnénk el a napindító feketénket, hogy közben az ágyból sem kell kikelnünk?

  • Az ország, ahol még nálunk is több húst esznek

    Argentína. A kulináris élvezetekért rajongók számára egy csodálatos dél-amerikai ország, amelynek gasztronómiájára az európai kultúrák, így az olasz, a spanyol és egy kicsit talán még a francia konyha is hatott.

  • Az ezerarcú méz

    Azt már őseink is tudták, hogy érdemes a méhek munkájának gyümölcsét, a mézet fogyasztani. Mostanra számos jótékony élettani tulajdonságát megismertük, és „ipari” formában állítják elő.

  • Így készíts csíkos tésztát

    Ha már készítettünk többféle színes tésztát, zöldet, pirosat, feketét, hogy csak a legelterjedtebb színeket említsem, most miért ne variáljuk őket, hogy ne csak az ízekkel, hanem a látvánnyal is elkápráztassuk családunkat, barátainkat.

  • Szép akar lenni? Egyen lazacot

    A lazac rózsaszín húsa olyan olajokat – Omega-3 zsírsavakat – tartalmaz, amelyek jótékony hatással vannak az érrendszerre, a vérellátásunk normális működése pedig a szép bőr alapvető feltétele.

FŐTÁMOGATÓ

Kende Gastro logo 5 prof konyha

Weboldalunkon cookie-kat (sütiket) használunk, hogy személyre szóló szolgáltatást nyújthassunk látogatóink részére.