JÓHATUDOD

  • Rejtett laktóz az ételben - Ezektől van rosszul?

    Vannak olyan élelmiszerek, amelyekről álmunkban sem gondolnánk, hogy akár csak egy pici tejet is tartalmaznának, mégis az összetevőik között szerepel a tejcukor. Ezek közül gyűjtöttünk össze ötöt.

  • Ha teheted, kerüld a használatát

    Az alufólia az egyik leggyakrabban használt konyhai kellék. A sütésen kívül használjuk csomagoláshoz, de sokan vele csillapítják a fájdalmat is. Egy friss tanulmány azonban egészen új megvilágításba helyezi az alufóliát.

  • Így készül a legendás Hartai kolbász

    Hétköznap kora reggelente élettel és kolbászalapanyagokkal telik meg Hartai Henrik húsfeldolgozó üzeme, hogy aztán füstölt kolbászokkal lássa el, többek között, az összes fővárosi piac csemegepultját.

  • Ezt eszik a Cukorsüveg-hegyen túl

    Brazíliában két dolog biztos: az evés és a tánc. Ezek nélkül ugyanis – ahogy vallják – nem élet az élet.

  • Ha hajlamos vagy túlenni magad, ezt érdemes elolvasni!

    A fájó, megterhelt gyomrot ne gyógyszerrel gyógyítsd, hanem egyél olyan ételeket, amik segítenek regenerálódni. Íme a leghatásosabb ételek, amik megnyugtatják a gyomrot. 

  • Február 16., péntek – ma „bolondozhatnak a Julisok”

    Júlia napja van, a néphagyomány szerint ettől a naptól kezdve várhatjuk az időjárás melegebbre fordulását.

  • A legjobb reggelizőhelyek Szegeden

    Reggelizni szeretnétek, de éppen kifogytatok a tojásból és a szomszédtól sincs kedvetek kérni? Aggodalomra semmi ok, mert mi összerántottunk nektek egy válogatást a legjobb szegedi reggelizőhelyekből. Tartsatok velünk!

  • Házi fokhagymaleves - erősebb az antibiotikumnál!

    A meghűlés, nátha és még más fertőzések is gyógyíthatók fokhagymalevessel. Napjainkban sokat nőtt a hagyományos antibiotikumokkal szembeni rezisztencia, elsősorban ennek túlzott használata miatt.

  • Tudta? Ezért bomlottak a nők Casanova után

    Akár Casanováról, a legendás nőcsábászról is elnevezhették volna a boldog párok ünnepét, hiszen a szent által patronáltakból kiindulva, szerelmei mögött is összetört szívek maradtak. De mi lehetett a sikere kulcsa? A titkot a gasztronómiában érdemes keresni.

  • Ezt sem mondták eddig a kávétejszínről...

    Az '50-es években a kávétejszín csak némi cukrot és tejkrémet tartalmazott, ma azonban egy sor növényi olajat, finomított cukorszármazékokat, ízfokozókat és egyéb tartósításhoz szükséges adalékanyagokat használnak fel.

Weboldalunkon cookie-kat (sütiket) használunk, hogy személyre szóló szolgáltatást nyújthassunk látogatóink részére.