ONLINE TUDÁS

  • Mindeközben a Húsvét-szigeten...

    Lassan megcsömörlünk már a sonkától, tojástól és tormától, és könnyen lehet, hogy már az ágyas pálinka is megtette a hatását, így hát felmerülhet a kérdés: mi történik húsvétkor, a Húsvét-szigeten?

  • Tesztelj! Foodyny salátakvíz

    Mennyire ismered a salátákat? Vajon eltalálod, hogy melyik hozzávalóra nincs szükség? Kattints a képre, és teszteld a tudásod!

  • Forradalmárok emlékezete a magyar konyhában

    A márciusi ifjak emlékezetét nemcsak a történelemkönyvek, hanem a szakácskönyvek és az étlapok is őrzik. Egy háromfogásos menüsort állítottunk össze azokból az ételekből, amelyek az 1848-49-es forradalom és szabadságharc ikonikus szereplőiről kapták a nevüket.

  • A savanyúságvásárlás három aranyszabálya

    Ki ne szeretné a savanyúságokat, a kovászos uborkát, az almapaprikát, a savanyú káposztát vagy a céklát? Van azonban néhány alapszabály, amit nem árt szem előtt tartanunk akkor, amikor a vásárlásuk mellett döntünk.

  • Alternatív étkezési alapanyagok 2.: Banán

    Banán? Ez így elsőre kicsit lehet, hogy kicsit meredeken hangzik. Már mitől lenne a banán alternatív alapanyag? Ebben az írásban a banánt a szokásostól eltérő kontextusában szeretném bemutatni, elsősorban, mint édesítőszert.

  • Okos háziasszony: A szénhidrát és zsír barát vagy ellenség?

    Figyelve a különböző diétairányzatokat, az ember teljesen összezavarodik. Mindenki mást mond, és amit az egyik nap még boldogan faltunk, másnap már tiltólistára került. Az igazság az, hogy mint mindig, a mérték az érték.

  • A böjti étkezés aranyszabályai

    Bár a negyvennapos böjt idén hivatalosan már február 14-én, vagyis Hamvazószerdán elkezdődött, biztosan vannak többen, akik az utolsó három hétben, vagy éppen a finisben csatlakoznának a húselhagyókhoz.

  • Aki szép akar lenni, egyen... joghurtot

    Elérkeztünk a "gasztronómiai szépülésről" szóló sorozatunk azon részéhez, melyben a joghurt szépítő hatását taglaljuk. Aki rendszeresen fogyasztja, jó pár évet letagadhat a korából.

  • Az ezerarcú méz

    Azt már őseink is tudták, hogy érdemes a méhek munkájának gyümölcsét, a mézet fogyasztani. Mostanra számos jótékony élettani tulajdonságát megismertük, és „ipari” formában állítják elő.

  • Alternatív étkezési alapanyagok: Rizstejszín és kókusztejszín

    Sok olyan alapanyag van, amiről alig találni valamit, vagy nem feltétlenül reálisak a leírt információk. Ki kell tapasztalni, hogy melyik források hitelesek számunkra és melyek nem.