ONLINE TUDÁS

 • Mindeközben a Húsvét-szigeten...

  Lassan megcsömörlünk már a sonkától, tojástól és tormától, és könnyen lehet, hogy már az ágyas pálinka is megtette a hatását, így hát felmerülhet a kérdés: mi történik húsvétkor, a Húsvét-szigeten?

 • Tesztelj! Foodyny salátakvíz

  Mennyire ismered a salátákat? Vajon eltalálod, hogy melyik hozzávalóra nincs szükség? Kattints a képre, és teszteld a tudásod!

 • Forradalmárok emlékezete a magyar konyhában

  A márciusi ifjak emlékezetét nemcsak a történelemkönyvek, hanem a szakácskönyvek és az étlapok is őrzik. Egy háromfogásos menüsort állítottunk össze azokból az ételekből, amelyek az 1848-49-es forradalom és szabadságharc ikonikus szereplőiről kapták a nevüket.

 • A savanyúságvásárlás három aranyszabálya

  Ki ne szeretné a savanyúságokat, a kovászos uborkát, az almapaprikát, a savanyú káposztát vagy a céklát? Van azonban néhány alapszabály, amit nem árt szem előtt tartanunk akkor, amikor a vásárlásuk mellett döntünk.

 • Alternatív étkezési alapanyagok 2.: Banán

  Banán? Ez így elsőre kicsit lehet, hogy kicsit meredeken hangzik. Már mitől lenne a banán alternatív alapanyag? Ebben az írásban a banánt a szokásostól eltérő kontextusában szeretném bemutatni, elsősorban, mint édesítőszert.

 • Okos háziasszony: A szénhidrát és zsír barát vagy ellenség?

  Figyelve a különböző diétairányzatokat, az ember teljesen összezavarodik. Mindenki mást mond, és amit az egyik nap még boldogan faltunk, másnap már tiltólistára került. Az igazság az, hogy mint mindig, a mérték az érték.

 • A böjti étkezés aranyszabályai

  Bár a negyvennapos böjt idén hivatalosan már február 14-én, vagyis Hamvazószerdán elkezdődött, biztosan vannak többen, akik az utolsó három hétben, vagy éppen a finisben csatlakoznának a húselhagyókhoz.

 • Aki szép akar lenni, egyen... joghurtot

  Elérkeztünk a "gasztronómiai szépülésről" szóló sorozatunk azon részéhez, melyben a joghurt szépítő hatását taglaljuk. Aki rendszeresen fogyasztja, jó pár évet letagadhat a korából.

 • Az ezerarcú méz

  Azt már őseink is tudták, hogy érdemes a méhek munkájának gyümölcsét, a mézet fogyasztani. Mostanra számos jótékony élettani tulajdonságát megismertük, és „ipari” formában állítják elő.

 • Alternatív étkezési alapanyagok: Rizstejszín és kókusztejszín

  Sok olyan alapanyag van, amiről alig találni valamit, vagy nem feltétlenül reálisak a leírt információk. Ki kell tapasztalni, hogy melyik források hitelesek számunkra és melyek nem.

FŐTÁMOGATÓ

Kende Gastro logo 5 prof konyha

Weboldalunkon cookie-kat (sütiket) használunk, hogy személyre szóló szolgáltatást nyújthassunk látogatóink részére.