Buggyantott tojást készíteni nehéz. Gondolhatnánk. Én így voltam ezzel. Próbálkoztam így-úgy, míg rá nem találtam erre a pofonegyszerű módszerre.
Az '50-es években a kávétejszín csak némi cukrot és tejkrémet tartalmazott, ma azonban egy sor növényi olajat, finomított cukorszármazékokat, ízfokozókat és egyéb tartósításhoz szükséges adalékanyagokat használnak fel.
Egy vendéglátóhely megítélése nem az étel kóstolásától vagy elkészítésétől indul, hanem attól a pillanattól, amikor belépünk az étterembe. Már az enteriőr is befolyásolhatja a véleményt: fontos az első benyomás.
Cukor, invertcukor, méz, melasz, szacharóz, glükóz, fruktóz és ezek szirup változatai. Csupán néhány elnevezés az élelmiszerek csomagolásáról... a rejtett cukrok a legváratlanabb élelmiszerekben is felbukkannak.
Tésztanevekről szóló cikksorozatunk befejező részéhez érkeztünk. Ha már búcsúzunk, tegyük stílusosan: meglepő elnevezések következnek.
A 0 vércsoport tagjai tulajdonképpen az ősök vérét kapták. Ez a vércsoport negyvenezer éve alakult ki, ebből következően a vadászatból élő emberek alaptápláléka a mérvadó számukra...
A Nutella a világ legismertebb mogyorókréme, amelyből évente 10-11 millió üveg fogy, és amelynek már saját nemzetközi napja is van, február 5.
Ha egy kis édességre vágyunk, könnyen lehet, hogy ennek élettani vagy lelki oka van. Az előbbi esetében nagy valószínűséggel cinkre, B6-vitaminra, krómra, magnéziumra van szükségünk.
Még a legkörültekintőbb lisztérzékenyeknél is előfordulhat a diétahiba, méghozzá azért, mert olyan élelmiszerek is tartalmaznak glutént, amelyekre álmukban sem gondoltak volna. Ezekből gyűjtöttünk össze egy csokorra valót. Lássuk a legmegdöbbentőbbeket!
Szinte hetente nyílnak Budapesten a vendéglátóhelyek, és sajnos, szinte hetente akad, amelyik bezár. A világban azonban számos olyan vendéglő működik, amely már több száz éve várja a vendégeket.
2. oldal / 18
Weboldalunkon cookie-kat (sütiket) használunk, hogy személyre szóló szolgáltatást nyújthassunk látogatóink részére.