PARADICSOM

  • Ízesíts, akár egy profi! - Garnélás taco

    A rákfélék sajátossága, hogy önmagukban, ízesítés nélkül is ínycsiklandóak. Amennyiben megfelelő alapanyagok aromáival társítjuk, számíthatunk komoly elismerésekre.

  • Fűszeres, paradicsomos ököruszály

    Hogy nem mond semmit az, hogy ököruszály? Nyugi, ez normális. Sajnos. Sajnos, mert régebben ez egy nagyon közkedvelt húsfajta volt, amit sokféleképpen készítettek el a háziasszonyok.

  • Az én mindent bele borscs levesem

    Nagyon kívántam valami savanyú levest. Sok zöldséggel. Benéztem a hűtőbe és mindent kivettem, amit csak találtam.

  • Tóth Marci: Anyukám féle isteni rakott kel

    Nekem azonnal a gyerekkor ízei és élményei jutnak eszembe, ahogy megkóstolom, de túl ezen a személyes kötődésen, szerintem, az egyik legfinomabb sütőben sült, rakott egytálételünk.

  • Hogyan válik a cukkini tésztává?

    Nem mondom, kell egy kis kézügyesség és idő az összeállításhoz, de megéri. Így a szánhidrát dús tészta helyett az alacsony kalória tartalmú cukkini lett a fogás szíve.

  • Tóth Marci sajtos omlettje paradicsom ágyon tálalva

    Sokan azt gondolják (és most leginkább a sportolókról beszélek), hogy egy ilyen reggeli elkészítéséhez minimum fél óra szükséges és ezért bele sem kezdenek, helyette inkább fél órával többet alszanak.

  • Patatas bravas

    A bátrak krumplija az egyik legnépszerűbb tapas, vagyis kis mennyiségben kínált étel, amit legtöbbször sör, vagy sangría mellé fogyasztanak a spanyolok. A kétszer sült krumpli a kétféle szósztól lesz igazán isteni!

  • Pulykatokány hentes módra

    Az olajban megsütjük a szalonnát, kivesszük, félretesszük. Ugyanabban az olajban átsütjük a húst, megsózzuk, ezt is kiszedjük és félretesszük.

  • Shashuka találkozása Rebekával

    A shashuka a Közel-Kelet válasza a magyar lecsóra. Ne vitassuk származási országát, merre látott napvilágot, illetve, hogy hol készítik el a legjobban, mert a végén az ENSZ-nél kötünk ki, hogy igazságot tegyen.

  • Raguval töltött burgonya

    A krumplikat meghámozzuk, kb. 10 perc alatt, bő vízben félpuhára főzzük. A hagymát felkockázzuk és a zsiradékon megdinszteljük. Hozzáadjuk a húst és fehéredésig sütjük.