PIAC

  • Innen szerezze be a saláták friss és egészséges alapanyagait!

    A friss idényzöldségek felhasználása salátaként a legjobb dolog, amit szervezetünk vitaminháztartásának fenntartásáért tehetünk. Nem mindegy azonban, hogy milyen zöldség kerül az asztalra.

  • Piaci körkép: Mi kerül húsvét előtt a kosárba?

    Az egyik fővárosi piacon végeztünk mini közvélemény-kutatást. Három embert szólítottunk le, hogy kiderítsük, miből mennyi kerül a kosárba az ünnepek előtt.

  • Hentes-tipp: Ilyen a jó húsvéti sonka

    A húsvét elengedhetetlen szereplője a sonka, minden magyar család asztalán központi helyre kerül. Korántsem mindegy azonban, hogy milyet választunk. Milyen legyen? A hentes megmondja a frankót.

  • Piaci körkép Húsvét előtt

    Nemrég volt fizetés, és április elsejével pedig kezdetét veszi a Húsvét, a naptári év első nagy össznépi kajálása. A fizetést csak azért említettem, mert valószínűleg sokaknak mostanság lesz a programja a húsvéti bevásárlás.

  • Heti piaci körkép: Brutális hideg és 450 forintos fokhagyma

    A kofák a hétre szabadságot vettek ki - erre a megállapításra jutottam eheti piacozásom alkalmával. A rettentő hidegben ugyanis egy teremtett lélek sem volt a wekerlei kispiacon.

  • Lehull a lepel! Ezért nőnek az élelmiszerárak

    Ahogyan azt már a Foodyny olvasói is tapasztalhatták, néha látszólag teljesen ok nélkül elszabadulnak az élelmiszerárak. A kofáknál kérdezősködtünk, akik nagyon szívesen meséltek – név nélkül – az árképzés okairól.

  • Kofa-tippek: Így keressen friss tojást!

    Baka Ágnes harminc éve őstermelő, és három évtizede minden héten a belvárosi Hunyadi téri piacon árulja terményeit. Amikor ott jártunk, éppen tojásokkal, házi tésztával és barkaágakkal várta a vásárlóit.

  • Kézzel készül Ica néni minden sajtja

    Napra pontosan tizennyolc évvel ezelőtt kezdett sajtokat készíteni Ica néni, miután anyósától megtanulta a szakma csínját-bínját. Ma már a gyerekei is ezzel foglalkoznak...

  • Kofa-tippek: Így válasszunk krumplit!

    A kispesti piacon őstermelőtől nem, kofától azonban lépten-nyomon beszerezhetjük a friss burgonyát. Na, de melyiket válasszuk?

  • Megenné azt a virslit, amit árul?

    Az ember annyi rosszat hall mostanában az élelmiszerek minőségéről, a húsokról, a virslikről, a disznótorosról. Elhatároztam hát, hogy – pestiesen szólva – felkérdezem a hentest, vajon ő jó szívvel elfogyasztaná-e azt az ételt, amit árul.