Napra pontosan tizennyolc évvel ezelőtt kezdett sajtokat készíteni Ica néni, miután anyósától megtanulta a szakma csínját-bínját. Ma már a gyerekei is ezzel foglalkoznak...
Ha reggelinek készítjük, a tölteléket akár előző este is összeállíthatjuk. Reggel csak megtöltjük a zsemléket, be a sütőbe, és már ehetjük is a zamatos, ropogós, forró zsemléket.
Ez a hétvége különösen "zöldségesre" sikeredett, amit nem is bántam meg! Hatalmas sikere volt a családomban is az elkészített ételeknek.
Üzenet a halászlé, töltöttkáposzta és bejglibombázások túlélőinek: A karácsonyi és szilveszteri zabálásoknak vége, az ünnepek elmúltak, jöhet a tavasz :)
Sokan azt gondolják (és most leginkább a sportolókról beszélek), hogy egy ilyen reggeli elkészítéséhez minimum fél óra szükséges és ezért bele sem kezdenek, helyette inkább fél órával többet alszanak.
A crosissant az egyik legjobb reggeli, teljesen mindegy, hogy édesen, vagy sósan eszi az ember. Azt tudtátok, hogy állítólag nem is francia?
A 'Napóleon módra' itt arra utal, hogy ugyanúgy rétegezzük, mint a Napóleon tortát, ami általában minden orosz ember kedvenc édessége.
Szomorú vége lett egy több évtizedes hagyománynak, idén nem rendezik meg az egykor híres stiltoni sajtgurító versenyt.
Répatortának az egyszerűségében rejlik a titka, de éppen ezért nagyszerű, hiszen szinte a végtelenségig lehet variálni az ízeket és hozzávalókat.
A szürke, téli hónapokban jólesik az üde zöld brokkoli és a telt ízű, krémes, szószos csirke.
5. oldal / 11
Weboldalunkon cookie-kat (sütiket) használunk, hogy személyre szóló szolgáltatást nyújthassunk látogatóink részére.