Az éppen zajló, pjongcsangi téli olimpiai játékok nem csak a sportolók idegeit cibálják meg, a velük utazó küldöttségeknek sem könnyű az élet.
Vannak ételek, melyek készítését legendák övezik, általában arról, hogy mennyire nehéz, kezdőknek nem ajánlott, mert nagy gyakorlatot igényelnek, sőt még a profik is sokszor elrontják.
Ha elfogyott otthon a kenyér, ezt a kukoricás bucit gyorsan elkészítheted, így friss, házi kenyér kerülhet az asztalra.
Ha karnevál, akkor Velence, ha Velence, akkor pedig bomboloni. Ha idén egy fánkot sütsz, ezt próbáld ki!
Ha reggelinek készítjük, a tölteléket akár előző este is összeállíthatjuk. Reggel csak megtöltjük a zsemléket, be a sütőbe, és már ehetjük is a zamatos, ropogós, forró zsemléket.
Gyermekkorom egyik kedvenc süteménye, ami általában mindig ott várt, amikor nagymamámat meglátogattam. Most ezt az omlós és puha aprósüteményt készítettem el nektek, egy kicsit átalakítva, egy kicsit pikánsabban.
Talán a sok vajtól, talán a sok kakaótól, talán a puha tésztától válik megunhatatlanná, nem tudom...
Egy finom keltészta illatánál nincs is semmi, ami jobban visszaadja a gyermekkor hangulatát. De ne higgyük, hogy csak a nagymamák kiváltsága a kakaós csiga...
Emlékszem gyermekkorom általános iskolás éveire, amikor az egyszerű, kis iskolai büfében a dobozos tej és – a “kék” rekeszből kivett – kakaó mellé, a csavart vajas mellett választhattunk cukorral szórt brióst is.
Sokan azt gondolják (és most leginkább a sportolókról beszélek), hogy egy ilyen reggeli elkészítéséhez minimum fél óra szükséges és ezért bele sem kezdenek, helyette inkább fél órával többet alszanak.
9. oldal / 23
Weboldalunkon cookie-kat (sütiket) használunk, hogy személyre szóló szolgáltatást nyújthassunk látogatóink részére.