TUDATOSSÁG

 • Így tanította meg Harry herceg bacont sütni a királyi szakácsot

  Ki gondolná, hogy egy fiatal herceg is tud újat tanítani egy sokat látott udvari szakácsnak?

 • Csabait visz a Himalájára a magyar hegymászó

  Varga Csaba nagyváradi magyar hegymászó április 1-én repülőre száll, és meg sem áll egészen Katmanduig, hogy meghódítsa a Himalája második legmagasabb csúcsát, a 8586 méteres Kancsendzöngát.

 • A NÉBIH idén is ellenőrzi a sonkákat és a tojásokat

  2007 óta rendszeresen, évente több alkalommal ellenőrzik az ünnepeket megelőző időszakban az élelmiszerláncok élelmiszereit. Korábban a feladatot a Magyar Élelmiszer-biztonsági Hivatal, 2012 óta pedig a NÉBIH látja el.

 • A kávézáshoz fel kell nőni

  "Az élet túl rövid, hogy rossz kávét igyál" – tartja a mondás, mellyel Boda Andrea, a Caffé Perté kereskedelmi igazgatója teljes mértékben egyetért.

 • Rippel Ferenc táplálkozása miatt száz évig fog élni?

  A világhírű magyar artista élete hét évvel ezelőtt gyökeresen megváltozott: életmódot váltott, áttért a ketogén diétára, aminek köszönhetően soha nem érezte magát olyan egészségesnek, mint most.

 • A böjti étkezés aranyszabályai

  Bár a negyvennapos böjt idén hivatalosan már február 14-én, vagyis Hamvazószerdán elkezdődött, biztosan vannak többen, akik az utolsó három hétben, vagy éppen a finisben csatlakoznának a húselhagyókhoz.

 • Ébresztő! Figyeljünk a reggelire!

  A rohanó világ számtalan hátrányainak egyike a reggeli étkezési szokások megváltozása. A napindító étkezés sokszor elmarad, vagy egy-egy italra korlátozódik. Pedig régi bölcsesség, hogy "reggelizz úgy, mint egy király".

 • Mit eszünk 2100-ban?

  Mivel bolygónk termőterületei nem fognak növekedni, a fogyasztásra alkalmas alapanyag és növény sem lesz több. A fogyasztásra alkalmas élőlények tenyésztése is korlátozott, hiába a tömegben tartott jószág, előbb-utóbb elfogy a hely.

 • Együnk! De mennyit? - Az alapmutatók

  Testsúlyunk akkor marad változatlan, ha energiafelvételünk- és leadásunk egyensúlyi helyzetet vesz fel. Ha az egyensúly felborul, súlyunk is változik: gyarapodik vagy csökken.

 • Együnk a téli depi ellen!

  Valahogy a téli ünnepek táján rádöbbenünk: mintha kicsit elfáradtunk volna. Ennek több oka is van. A szervezetnek szüksége van a fényre, ami – mint tudjuk – ebben az időszakban minimálisan áll rendelkezésre.

FŐTÁMOGATÓ

Kende Gastro logo 5 prof konyha

Weboldalunkon cookie-kat (sütiket) használunk, hogy személyre szóló szolgáltatást nyújthassunk látogatóink részére.