VÖRÖSBOR

  • Olasz rabok készítenek különleges bort

    A híres toszkán bortermelő, Lamberto Frescobaldi egy véletlen során vált az olasz nép és az ország kormányzata által is elismert vállalkozóvá.

  • Boeuf Bourguignon - Julia Child módra

    Nem mondom, hogy gyorsan elkészül, ez egy igazi hétvégi fogás, de közel sem olyan bonyolult, mint azt az ember gondolja. A neten meg lehet nézni, hogy készítette Julia ezt a ragut a tévéműsorában...

  • Chile: nem csak a cseresznye miatt érdekes

    Több mint másfél évtizeddel ezelőtt, az akkori földművelésügyi miniszter mert nagyot álmodni, és a magyar cseresznye chilei exportját tűzte ki célul.

  • Boros sütemény és Rebeka

    A cím ne tévesszen meg senkit. Valóban süteményről van szó, amiben bor is van. Kellhet ennél több? Rebeka szerint nem, mert ő mindkettőt mérhetetlenül kultiválja.

  • 300 millió forintnyi bort lopott a főnökétől

    Áll a bála Goldman Sachs, amerikai befektetési bank háza táján.

  • Bárány Tajine

    Ha nem rendelkezel a marokkói konyha jellegzetes edényével, keress gyorsan valakit, aki igen. Nem fogod megbánni. Lesz egy új barátod és egy hihetetlenül finom ebéded.

  • Tóth Marci újévi eledele: Porchetta

    Születésnapomra porchettát készítettem a csapatnak. Mustárral, savanyított hagymával és friss szelet kenyérrel kínáltam egyik szeptemberi edzésünk után. Hatalmas sikere volt, a közel 3,5 kilós malac-hús 15 perc alatt elfogyott.

  • Ezt issza a világ karácsonykor

    Egy biztos: az ünnepek alatt többnyire igyekeznek az emberek minőségi italokat fogyasztani, hogy megadják a módját. Nagyon helyes! Egyrészről ez elősegíti a minőségi italfogyasztás kultúrájának elterjedését, másrészről ha már ünnep, akkor csináljuk elegánsan.

  • Felbosszantották magukat, milliomosok lettek

    Három évvel ezelőtt az ausztrál Lee Drury és párja, Stephen egy nyári fesztiválon lógott. Egy-egy borospohárral a kezükben szerették volna élvezni a kezdődő koncertet, de alig tudtak arra figyelni, mi történik a színpadon...

  • Glögg, a forralt bor svédül

    Télen - és nem csak a karácsonyi időszakban - nem tudunk úgy végigmenni egy utcán, hogy ne lehetne valahol forralt bort kapni. A gőzölgő fűszeres italnak ma számos verziója létezik.