VODKA

 • Alkohol, amitől nem leszünk másnaposak

  Fejfájás, szédelgés, rossz közérzet, hányinger. Sokak számára ismerős érzés, a másnaposság kellemetlen tünetei azonban a szakértők szerint az okos alkoholválasztással csökkenthetők.

 • Már egy pohár bor is megrövidíti az életünket

  Az ajánlott adagnál magasabb alkoholfogyasztás jelentős mértékben megnövelheti a sztrók, valamint a szív- és érrendszeri betegségek kialakulásának kockázatát.

 • Kemény legények, vagány csajok! Ezek a legütősebb italok

  Alkoholt inni lehet okosan és bután, a választás mindig rajtunk áll. Aki a szalonspicc érzésére vágyik, az vacsorázzon az esti buli előtt

 • Szétbombázza az ízlelőbimbókat a csilis vodka

  Utánajártunk, melyik ital lehet a világ egyik legkeményebb kontyalávalója. Ha valaki rávágná, hogy mondjuk az abszint, vagy a pálinka, hát téved.

 • Vodka és hot dog a hosszú élet titka

  Idén ünnepli 96. életévét Betty White, amerikai színésznő. A komikát itthon csak az Öreglányok című sorozat Rose Nylandjeként láthatták a nézők, ezért nem túl ismert, a tengerentúlon viszont milliós rajongótábora van.

 • Mézeskalács ízű csokilikőr

  Alig ért véget a karácsony, a hangulata még itt van körülöttünk, bár már az új esztendő kopogtat. Mi mással is búcsúztathatnánk az óévet, mint egy kellemesen fűszeres, mámorítóan csokis, mézeskalácsos házi likőrrel.

 • Kókuszlikőr vaníliával

  Az év utolsó napjára finom, házi likőrt készítettem. Régóta szemezek különféle receptekkel, amelyek nőies, finom, házilag elkészíthető italok fortélyait mutatják be, ám eddig nem mertem hozzáfogni.

 • Ezt issza a világ karácsonykor

  Egy biztos: az ünnepek alatt többnyire igyekeznek az emberek minőségi italokat fogyasztani, hogy megadják a módját. Nagyon helyes! Egyrészről ez elősegíti a minőségi italfogyasztás kultúrájának elterjedését, másrészről ha már ünnep, akkor csináljuk elegánsan.

 • Glögg, a forralt bor svédül

  Télen - és nem csak a karácsonyi időszakban - nem tudunk úgy végigmenni egy utcán, hogy ne lehetne valahol forralt bort kapni. A gőzölgő fűszeres italnak ma számos verziója létezik.

 • Heti recept: Bloody Mary csirkecsíkok

  Ebben az ételben bizony minden megvan, ami egy jó Bloody Maryhez kell, de talán így ételként kicsit elfogadhatóbbá válnak az összetevők és az ízek, mint koktél formájában (bevallom, még sosem ittam, és idegenkedem is tőle).

FŐTÁMOGATÓ

Kende Gastro logo 5 prof konyha

Weboldalunkon cookie-kat (sütiket) használunk, hogy személyre szóló szolgáltatást nyújthassunk látogatóink részére.