ZÖLDSÉG

  • Tavaszra hangolva

    Tavaszváró, gyors, könnyű, színes ebéd. Tengeri hal roston, borsos, petrezselymes tejföllel és oreganós sült zöldségekkel.

  • Február 14, szerda - Ma van a szerelmesek napja

    Kereshetünk névnapot, különleges receptet, de ma elsősorban a szerelmesek napja van.

  • Vegán – most már mindenki tudja

    Egy fiatal angol lány végtelenül unta, hogy minden ételrendelésnél és evés előtt a baráti társaságban el kell mondania, hogy ne kínálják hússal, mert vegán.

  • Frittata leves

    Az osztrák és bajor területeken népszerű levest olykor készítik vékonyra csíkozott, natúr palacsintával is, legalább is a német nyelvű receptek és leírások erről árulkodnak.

  • Sárgaborsó-dahl Tóth Marcitól Garami Gábornak

    Húsevőként rendkívül izgalmasnak tartom, hogy miként lehet ízletes és tápláló ételt készíteni állati eredetű alapanyagok nélkül, így amikor Gábort a kedvenc ételeiről faggattam, és kiderült, hogy leginkább az ázsiai, azon belül is az indiai, jó fűszeres, csípős ételeket szereti, rögtön beindult a fantáziám.

  • Milyen színeket együnk?

    Azt sokan tudják, hogy a színek meghatározó szerepet játszanak az ember közérzetében. Viszont azt nagyon kevesen, mennyire fontos az ételek vonatkozásában is a színskála.

  • Barna sörös - vörös áfonyás nyúlcomb

    Szeretek úgy receptekkel kísérletezni. Legyen szó házi nyúlról vagy akár egy szép vadpéldányról, mennyei ételek készíthetőek ezekből a húsokból. Talán sokaknál azért nem kerül az asztalra ebből az ételből, mert nem tudják, hogy hogyan kezdjenek hozzá.

  • Smoothie, a selymes energiabomba

    A smoothie-zás elsősorban a fiatalok körében terjedt el nem kis részben a nevének köszönhetően, amely simaságot, puhaságot jelent, és az italok alapvetően homogén állagára utal.

  • Vegán fasírt

    A vegán fasírthoz szükség lesz fél kiló zöldségre, ez lehet bármi, amit szeret. Mehet bele sárgarépa, cukkini, karfiol, cékla, sütőtök, a lényeg, hogy a zöldségek ízei harmonizáljanak egymással.

  • Több mint pár zöld levélke - Salátázzunk!

    Lejárt az ideje annak, hogy unalmas kiegészítőként gondoljunk a salátára, és csak az ecetes lével nyakon öntött, bágyadt zöldekből álló verziók jussanak eszünkbe. Jóval több kihozható a műfajból, lássuk, miből válogathatunk!