A családtervezés komoly dolog. Évezredek óta tartja magát a hiedelem, hogy bizonyos ételek a terhesség első heteiben képesek befolyásolni a születendő gyermek nemét.
A friss idényzöldségek felhasználása salátaként a legjobb dolog, amit szervezetünk vitaminháztartásának fenntartásáért tehetünk. Nem mindegy azonban, hogy milyen zöldség kerül az asztalra.
A hollywoodi sztárok és celebek megőrülnek a friss salátákért. A zöldség iránti szenvedélyben osztozik Kate Hudson, Julia Roberts és J. Lo is. Van azonban valami különleges is bennük...
Március végén, április elején már fellelhetőek a piacon az első friss medvehagymacsokrok, melyekből aztán isteni pestót, tésztaszószt vagy pogácsát készíthetünk.
Ebben a döbbenetes képgalériában bemutatjuk, hogy a gyümölcsök és a zöldségek – az eddig megszerzett tudásunkkal ellentétben – talán mégis éreznek.
Ők is nassolnak, persze. Van, aki csokival tömi magát, a tudatosan étkezők persze a lopott percekben is csak zöldséget rágnak
Amerikai kutatók bizonyították, hogy a növényekben jelenlévő fitokémiai anyagok, vagyis a színekért felelős komponensek, olyan tápanyagokat biztosítanak a szervezetnek, melyek rendszeres fogyasztása jelentős egészségügyi előnyökkel jár.
A modern konyhaművészethez kötik sokan az ehető virágok divatját, holott ez a szokás évszázadokkal ezelőtt már divat volt.
Nyilvánvalóan nincs (vagy még nem ismert) olyan élelmiszer, amelyiknek a fogyasztása bizonyítottan legyőzné a rákot, ellenben a megelőzésért nagyon sokat tehetünk.
Már a tavasz kopogtat... akármilyen hideg is van kinn és még a hófoszlányok is betakarják a földet... a tavasz, a megújulás már itt van. Én is megújítom a receptjeimet, friss, könnyed, zöldséges ételeket készítek, ahogyan most is.
5. oldal / 12
Weboldalunkon cookie-kat (sütiket) használunk, hogy személyre szóló szolgáltatást nyújthassunk látogatóink részére.