Hűvös időben jobban kívánjuk a tartalmasabb ételeket, és megnő az édesség iránti vágyunk is. Mit tehetünk, ha úgy akarjuk élvezni az édes ételeket, hogy közben az alakunkra is vigyázzunk? Helyesen kell összeválogatni az alapanyagokat, amelyekből süteményt sütünk. Mutatom az én egyik kedvenc muffin receptemet.

Szeretek kipróbálni egzotikus ízeket, megízlelni a távoli országok ételeit és ezeken keresztül pár percre elmerülni a gondolatban, hogy milyen is lehet ott az élet.

Nagyon szeretem a tészta ételeket, nincs olyan hét, hogy legalább egyszer ne ennék valamilyen tésztát. Viszont az ünnepek közeledtével a sütemények is elszaporodtak a konyhámban, így egyre több a szénhidrátalapú kísértés.

Hétköznap örülünk, ha időben hazaesünk a munkából egyik kezünkben a csemeténk, másikban a bevásárlószatyor és próbálunk zsonglőrködni az időnkkel, hogy a második műszakba minél több minden beleférjen.

Egy újabb "mit csináljak a maradékkal" ételt készítettem, és annyira jól sikerült, hogy gondoltam megosztom veletek is ezt a receptet. Húsimádóktól elnézést kérek, de ebben csak zöldségek lesznek. Gyors, könnyű, ízletes és tészta az alapja, amit imádok! Mi kell még? Ja, igen maga a recept :-)

A dióról szerintem ok nélkül keveset tudunk, pedig rendszeresen használjuk, főleg süteményeben. Azon túl, hogy a lisztnek egy részét is helyettesíthetjük, számtalan jótékony hatással bír mind a gyümölcs része, mind a levele.