A Nutella-t szinte mindenki imádja, és nagyon könnyen rá is lehet kapni: kenyéren, palacsintában, süteményben, vagy csak egyszerűen magában, kiskanállal eszegetve. Sajnos ez az étel nem tartozik a legegészségesebbek közé, ahogy idén már több portál is foglalkozott vele, hiszen a bolti verziónak több, mint az 50%-a cukor! Most megmutatomNektek, hogy én hogyan készítem a saját házi mogyorókrémemet, ami még finomabb is!

Ha szeretnéd tudni, hogy mi az amit megeszel, érdemes minél több dolgot magadnak elkészíteni. Egy kis gyakorlással rá fogsz jönni, hogy olcsóbban tudsz finomabb ételeket kreálni, így jártam én is a Nutella házi verziójával. 

Hozzávalók:

  • 10 dkg pörkölt, tisztított török mogyoró
  • 10 dkg porcukor
  • 2 evőkanál cukrozatlan kakaópor
  • 10 dkg 75%-os étcsoki
  • 6 dkg vaj
  • 1,5 dl sűrített tej

SMARTA2

A mogyorót a porcukorral és a kakaóporral egy aprítóban dolgozd össze alaposan. Gőz fölött olvaszd meg az étcsokit, majd keverd hozzá a vajat. Ha már a vaj is szépen felolvadt, öntsd hozzá a száraz keverékhez, dolgozd össze, majd a legvégén add hozzá a sűrített tejet. Mehet bele az egész egy befőttes üvegbe, és legalább 1 óráig hűtsd a hűtőben.

Mivel nincs benne semmilyen tartósítószer, így max. 2-3 hétig tárold a hűtőben, de szerintem 2-3 napnál úgy sem tart ki tovább, mert annyira finom, hogy el fog fogyni ;-)  

Ha kíváncsi vagy, hogy hogyan készítettem a házi mogyorókrém felhasználásával gyümölcsös-palacsinta nyársat, akkor nézd meg a videómat is: 

hirdetés
hirdetés