A húst vékony csíkokra vágjuk, megmossuk, lecsepegtetjük, sózzuk, borsozzuk, és a vajon pirosra sütjük. Az öntet hozzávalóit összekeverjük.

Az élesztőt 1/2 dl langyos vízben a cukorral elkeverjük, felfuttatjuk. Beleöntjük a lisztbe, hozzáadjuk a többi hozzávalót, hólyagosra dagasztjuk, majd lefedve 1 órán át kelesztjük.

Az áttört krumpliba belemorzsoljuk az élesztőt, összekeverjük 1,5 dl olajjal és a sóval. Hozzáadjuk a lisztet, és sima, lágy, de nem folyós tésztát gyúrunk.

Az olajban megsütjük a szalonnát, kivesszük, félretesszük. Ugyanabban az olajban átsütjük a húst, megsózzuk, ezt is kiszedjük és félretesszük.

A májat megtisztítjuk, a fokhagymát apróra vágjuk. A húst a fokhagyma felével jól záródó dobozba rétegezzük, felöntjük annyi tejjel, amennyi ellepi, és egy éjszakára hűtőbe tesszük.

A krumplikat meghámozzuk, kb. 10 perc alatt, bő vízben félpuhára főzzük. A hagymát felkockázzuk és a zsiradékon megdinszteljük. Hozzáadjuk a húst és fehéredésig sütjük.

A babot és a gerslit egy éjszakára hideg vízbe áztatjuk.Tűzálló, vastag falú lábosba tesszük a zsírt, beleöntjük az átmosott babot, gerslit és az apróra vágott hagymát.

A felkarikázott kolbászt a zsiradékon megpirítjuk. Hozzáadjuk a felkockázott hagymát és üvegesre pároljuk, belekeverjük a megmosott húst és fehéredésig sütjük.

FŐTÁMOGATÓ

Kende Gastro logo 5 prof konyha

Weboldalunkon cookie-kat (sütiket) használunk, hogy személyre szóló szolgáltatást nyújthassunk látogatóink részére.