Az áttört krumpliba belemorzsoljuk az élesztőt, összekeverjük 1,5 dl olajjal és a sóval. Hozzáadjuk a lisztet, és sima, lágy, de nem folyós tésztát gyúrunk.

Az olajban megsütjük a szalonnát, kivesszük, félretesszük. Ugyanabban az olajban átsütjük a húst, megsózzuk, ezt is kiszedjük és félretesszük.

A májat megtisztítjuk, a fokhagymát apróra vágjuk. A húst a fokhagyma felével jól záródó dobozba rétegezzük, felöntjük annyi tejjel, amennyi ellepi, és egy éjszakára hűtőbe tesszük.

A krumplikat meghámozzuk, kb. 10 perc alatt, bő vízben félpuhára főzzük. A hagymát felkockázzuk és a zsiradékon megdinszteljük. Hozzáadjuk a húst és fehéredésig sütjük.

A babot és a gerslit egy éjszakára hideg vízbe áztatjuk.Tűzálló, vastag falú lábosba tesszük a zsírt, beleöntjük az átmosott babot, gerslit és az apróra vágott hagymát.

A felkarikázott kolbászt a zsiradékon megpirítjuk. Hozzáadjuk a felkockázott hagymát és üvegesre pároljuk, belekeverjük a megmosott húst és fehéredésig sütjük.

A tésztát egyforma darabokra szaggatjuk vagy vágjuk, megkenjük olajjal vagy a felvert tojással, megszórjuk a magokkal és 180 fokos sütőben, 25 perc alatt készre sütjük.

A hagymát felaprítjuk és az olajon megdinszteljük. A sárgarépát feldaraboljuk, majd a hagymához adjuk. Pár percig pirítjuk az olajban, amíg a színanyag ki nem oldódik, mert ettől lesz szép színe a levesnek.