A töltött hagyma eredetileg főétel volt nálunk, amíg egyszer ki nem próbáltuk sülthús mellé. Nemrég hallottam egy sörben, egyben sült pulykamell receptet, és amikor megsütöttem, akkor gondolkodtam valami szaftos köreten. Azt hiszem, ezt a két ételt egymásnak találták ki! Első látásra egymásba szerettek. Vagy én beléjük.
Hozzávalók
Hozzávalók a töltelékhez:
A mártáshoz:
Egy nagy fazékban megfőzzük a sonkahagymát megpucolva kb. 20 percig, majd tegyük át jéghideg vízbe és hagyjuk kihűlni.
A rizst 30 percig áztassuk hideg vízben, majd egy tálban keverjük össze a többi töltelékhez valóval. A kihűlt hagymákról óvatosan fejtsünk le 3 réteget. Óvatosan töltsük meg a töltelékkel a lefejtett hagymarétegeket, és kissé nyomjuk össze. A közepe, ami megmaradt, jól felhasználható szinte bármihez.
A töltött hagymákat 3-4 adagban kissé pirítsuk meg egy serpenyőben, olívaolajon oldalankén 3-4 percig.
Miután minden hagymát megpirítottunk, készítsük el a mártást ugyanabban a serpenyőben. Adjuk hozzá az összes hozzávalót, főzzük össze, majd tegyük bele a hagymákat, és fedjük le. 20 percig alacsony lángon, néha kissé megrázva főzzük, míg a rizs megpuhul.
Forrás: https://www.facebook.com/