© 2020 Foodyny.
 

gyomberszorp 1

Ilyenkor télen gyakran főzök gyömbérszörpöt, mert állítólag nagyon jó hatással van a téli légúti megbetegedések kezelésére, illetve az őszi fáradtságnak hívott kedvetlenségre is.
Oké, ez nagyon jól hangzik, de igazából finom, ennyi az egész.

Gyömbér kapható egész évben, de kezeletlen héjú citrom nem mindig, ilyenkor viszont sok helyen bele lehet futni. Nagyon fontos, hogy csak ilyenből, vagyis bio citromból főzd Te is, és azt is érdemes alaposan, dörzsis szivaccsal megmosni, forró víz alatt.

A szörp nagyon hamar csípőssé válhat, ha túl sok benne a gyömbér, vagy túl hosszú ideig főzzük. Érdemes gyakran kóstolgatni, és amikor tetszik az eredmény, gyorsan kihalászni belőle a gyömbérszeletkéket.

Hozzávalók

  • diónyi gyömbér, vékonyan felszeletelve
  • 1 kezeletlen citrom héja, krumplihámozóval lehámozva
  • 2 dl víz
  • 1-1,5 dl méz ízlés szerint
  • a hígításhoz szóda
  • fagyasztott gyümölcsök

A gyömbért és a citromot felforraljuk a vízzel. Két perc lassú forralás után a gyömbérszeleteket kivesszük, a citromhéjat benne hagyjuk, amíg ki nem hűl. A langyosra hűlt gyömbéres vízhez keverjük a mézet.
A múltkori gyömbéres pulykacomb mellé ezt iszogattuk, és nagyon klassz volt mellé, de minden fűszeres, húsos étel mellé passzol.

 

Forrás: https://www.facebook.com/szeretemapulykat/

Cikkajánló

Weboldalunkon cookie-kat (sütiket) használunk, hogy személyre szóló szolgáltatást nyújthassunk látogatóink részére.