Farkas Clauida és Sárközi Richárd, azaz Ricco különleges színfoltja az X-Faktornak. A párost már jól ismeri a közönség, vannak azonban dolgok, amelyekről nyilvánosan eddig sosem beszéltek. A duó hölgytagjáról például kevesen tudják, hogy nem csak a színpadon profi, a konyhában is simán döntős lenne, ha versenyen indulna.

Az utolsó nagy megmérettetésük előtt a Foodyny arról faggatta az énekesnőt, Claudiát, hogy volt-e része különleges gasztroélményben a verseny alatt.
– Ilyen nem volt, maradtak a régi kedvencek, ez az időszak nem a gasztronómiai kalandozásról szólt, hanem a versenyről – mondja nevetve Claudia, aki azt is elárulta, hogy ha ráér, akkor nagyon jól főz:
- Tudok és szeretek is főzni. Már 17 éves korom óta főzök, amióta elkerültem otthonról. Általában mindennap összedobok valamit, bár most az X-Faktor alatt erre nem volt időm, de a hétköznapokban inkább felkelek korán reggel, hogy elkészítsem a napi menüt. A szüleimtől és a nagymamámtól tanultam a tradicionális családi fogásokat és az alapokat, ezeket kamatoztatom a mindennapokban – mondja a tehetségkutató döntőse.

Claudia, aki komolyan odafigyel az egészségére, egy komolyabb fogyás óta nem engedi, hogy visszakússzanak rá a kilók.
– Amióta sikerült lefogynom, elhagytam a régebbi kedvenc ételeimet. Egy jó ideje diétás fogásokat eszem, és már nem is nagyon kíván a szervezetem mást. Régebben a töltött paprika és a kelkáposzta volt a kedvencem. Amit pedig a Fókusz adásában http://rtl.hu/rtlklub/fokuszplusz/az-x-faktor-dontosei-a-konyhafonok-zsurije-elott-vizsgaznak főztem, a garnélarákos spagetti, a legnagyobb kedvencem. Persze ma már csak mértékkel fogyasztom.

Claudia reméli, hogy minél előkelőbb helyen végeznek a versenyben. A drukk után viszont lesz ideje az ünnepekre készülni. Az ételsort fejben már össze is állította.
– Én készítem majd a karácsonyi menüt és körülbelül tíz emberre kell főznöm. Lesz tejszínes lencseleves, ez nálunk tradicionális étel, aztán majonézes krumplisaláta, rántott ponty aprókra vágva – mert ez szerencsét hoz. Biztos, hogy lesz lazac diétásan elkészítve: leveszem a lazac bőrét, sütőpapírba teszem, megsózom, vajat teszek rá, becsomagolom, és tepsiben 25 percig sütöm. Isteni diétás étel lesz belőle. Amit még el tudok készíteni, az a sült kacsa és a ludaskása. Süteményekből pedig a bejgli, krémes, és linzer, tésztából apró süteményeket, kókuszos, vajas, sajtos pogácsát varázsolok. Ebből persze nem lesz mind a karácsonyi asztalon...

 

ZsÉ

hirdetés
hirdetés

SZTÁRHÍREINK