© 2018 Foodyny.

A mindig jókedélyű zeneszerző és előadóművész otthonosan mozog a piacon és a konyhában is, ételeket készíteni azonban nem szokott. Kivéve a tojásrántotta. Abban viszont verhetetlen.

- Hagyományos értelemben főzni nem tudok, a rántottánál megállok. Azt viszont én csinálom a legjobban a világon! – mondja nevetve a Foodyny-nek, Heilig Gábor – Az egyik kedvencem, amit úgy nevezek „félparaszt rántotta” úgy készül, hogy teszek rá szalonnát, sonkát, kolbászt, és a végén sajtot is, a hagymát azonban önzésből kihagyom, elég érzékeny a gyomrom, sajnos nem bírom – mondja, majd tovább mesél: - A tökéletes tojásrántotta lényege, hogy nem mindegy, hogy melyik pillanatban adagoljuk a hozzávalókat, illetve, hogy a megfelelő pillanatban vegyük le a tűzről. Először kell a szalonnát sütni, majd annak a zsírjába kell tenni a kolbászt, és végül a sonkát. Ezek nem egyenlő állagú dolgok, mindegyik máskor kerül tökéletes állapotba – magyarázza a zenész olyan átéléssel, mintha több nemzetközi címmel rendelkező „tojásrántotta szakértő” lenne.

Gábor, Viki és a fiúk, Tamás 

Heilig Gábor a Foodynynek azt is elárulta, hogy mennyire ügyes kukta:
- Balatonkenesén van egy barátom, vele ketten szoktunk főzni. Nagy társaságunk van, alkalmanként 20-25 főre készítünk ételt. Az egyik kedvencünk a marhapörkölt, amit bográcsban főzünk. A barátom a főnök, én vagyok a kukta. Hiába tudom az étel elkészítésének minden csínyját-bínját, de sok év után sem mernék nekivágni. Még mindig nem. Viszont állati jó kukta vagyok. A Lehel piac mellett nőttem fel, mindig anyukámmal mentem vásárolni, mindent tudok a beszerzésről. Melyik a friss áru, miért nem érdemes mindjárt az első kofától vásárolni....A mennyiséget is tudom, főleg ha sok emberre főzünk, és van egy titkom: mindent zsülienre vágok a hústól kezdve a paprikáig. Így hamarabb megfő és az ízek sokkal jobban kidomborodnak az alapanyagokból. Egyébként főzni is úgy a legjobb, ha legalább ketten csinálják – teszi hozzá Gábor, majd így folytatja: - Egy-két pálinka is kell hozzá, úgy a tökéletes. Ilyen apropóból még semmi nem égett oda – mondja.

Amikor a zenészt arról kérdezzük, hogy a felesége, zenésztársa, Eszményi Viktória milyen ételekkel kényezteti otthon, áradozni kezd:
- Viki szuperül főz, épp a napokban készítette el a XXI. század legjobb gulyáslevesét! Egyébként két dolog van Viki főzésével kapcsolatban – fejtegeti Gábor – Az egyik, hogy akkor sikerül jól, amit csinál, ha nincs itthon semmi. Mindig kikerekedik a keze közül valami csoda...ha viszont rákészül, akkor általában telefonál közben, és bár akkor is jó, amit csinál, de nem annyira. Az elmondottak alapján biztos úgy tűnik, mintha gurmék lennénk – zárja szavait a zenész - ,de inkább arról van szó, hogy többször eszünk keveset. Vagyis vigyázunk a vonalainkra.

ZsÉ

 

Cikkajánló

Weboldalunkon cookie-kat (sütiket) használunk, hogy személyre szóló szolgáltatást nyújthassunk látogatóink részére.