Návai Anikó újságírónő évtizedek óta él Hollywood-ban, szakmai elismertségét jól jelzi, hogy egyetlen női tagja annak a szervezetnek, amelyik a Golden Globe díjakat osztja. A filmpremierek, a világ leghíresebb sztárjaival készített interjúk után azonban ő is csak egy pesti csaj, aki fáradtan hazatérve nem vágyik másra, csak egy jó vacsira. Amikor a Foodyny megkérdezte tőle, hogy miket főz, meglepő választ adott:
– Kizárólag magyar ételeket készítek magamnak – meséli Návai Anikó. – Töltöttkáposzta, gulyásleves, húsleves, csirkepaprikás, palacsinta, túróscsusza, meggyespite, ezek a leggyakrabban készülő ételeim. Szerencsére majdnem minden szükséges alapanyagot meg tudok itt is szerezni ezekhez, de például a pirospaprikát azt Budapestről hozom magammal. Amerikában kizárólag az organikus ételeket szabad megenni, mert minden másban nagyon sok a „műanyag”, hozzáadott összetevő. Az amerikaiak úgy mondják: „csak abban a csirkében bízz, amelyik boldogan kapirgált a fűben!”
Az alapanyagok tekintetében – ha magyar ételt akarsz készíteni – van még egy sarkalatos pont, a zöldpaprika – folytatja a mesélést az újságírónő. – Kilenc évvel ezelőtt egy barátnőmmel kimentünk egy termelői piacra, mert azt mondta valaki, hogy ott lehet kapni. Már a piac elején éreztem a csodálatos illatát... Aztán megláttunk egy hegynyit, és nem tagadom, megvettük az összeset. 11 szatyorral jöttem haza, csak otthon gondolkodtam azon, hogy mihez kezdek ennyi paprikával? Egy teljes napig mostam, majd betettem a mélyhűtőbe. Éveken át abból főztem a pörköltet, csodálatosan finom volt!
A túrós csuszához a töpörtyűt igazi kolozsvári szalonnából csinálom, érdekes módon egy Los Angeles-i boltban lehet kapni.
A legkülönlegesebb ételem azonban egy malacsült volt – mondja Anikó. - Egyszer nagyon sok évvel ezelőtt kitaláltam, hogy kerti sütést rendezek. Los Angelesben a tűző napon... Az amerikaiak csak néztek, azt hitték, hogy megbolondultam. Pácolással együtt, három nap alatt készült el. Mindenki megnyalta a tíz ujját utána!