© 2018 Foodyny.

Hétköznap nincs ideje főzni a Kossuth- és kétszeres Jászai Mari-díjas művésznőnek, mert még most - 81 évesen - is egyszerre hat darabban játszik. Ezért házhoz rendeli az ételt, hétvégén azonban boldogan hódol a főzés örömének, és olyanokat is eszik, amiket nem feltétlenül ajánlanak neki.

- Sajnos mindent szeretek, imádok enni - meséli csilingelő hangon a Foodyny kérdésére a színésznő. - Minden magyaros, fűszeres, egészségtelen ételért rajongok, de csak ritkán eszem ezekből. Az édesanyámtól örökölhettem volna egy szép kétszintes házat is, de helyette a cukorbetegséget kaptam, így muszáj vigyáznom magamra. A hétköznapokon Katus Attila ételeit hozatom házhoz, ez egészséges és vigyáz a cukorszintemre, de a hétvégéken azért nem ritka, hogy bűnbe esem. A kedvencem például a lecsó. Jó csípősen készítem, az alapját pirított hagyma és szalonnakocka adja.

A művésznőnek komolyan oda kell figyelnie az egészségére és a súlyára is, bár szerinte számos szerepet nem kapott volna meg, ha nagyon sovány.
- A szerepeim többségéhez pont illik az alkatom, ha soványabb lennék, ki kellene tömni - magyarázza nevetve. - Így hát meg tudom magyarázni, miért is "ideális" a súlyom. De a viccet félretéve, sajnos időskori átok, hogy már attól is hízik az ember, ha csak gondol az ételre, ez szörnyű. Nagyon szeretem például a burgonyát, de azt tényleg csak ritkán eszem, mert nagyon hizlal.

Lehoczky Zsuzsától azt is megtudtuk, hogy milyen étkezési praktikái vannak, amikor játszik.
- Minden színész másképp oldja meg, én például a fellépések előtt eszem. Képtelen vagyok a színpadon rendesen koncentrálni, ha korog a gyomrom, nem tudok és nem is akarok ezzel foglalkozni, teljesen a szerepemben vagyok ilyenkor, zavar, ha valamilyen külső körülmény befolyásol. Szóval, fellépés előtt vacsorázom, utána viszont már nem eszem semmit. Ezt így szoktam meg az évtizedek alatt, most már nem tudnék, de nem is akarok változtatni rajta.

ZsÉ

Kapcsolódó cikkünk: Étteremben árulták Tibi bácsi kedvencét

 

Cikkajánló

Weboldalunkon cookie-kat (sütiket) használunk, hogy személyre szóló szolgáltatást nyújthassunk látogatóink részére.