© 2018 Foodyny.

Galambos Lajos a nagy fogyása után sem mondott le a finom falatokról, a változás mindössze annyi, hogy - mivel szeretné megtartani a jelenlegi súlyát - most már jobban odafigyel az étkezésére.

A trombitás 45 kilótól szabadult meg, részben saját elhatározásából, részben amiatt a rendőrségi ügy miatt, amelynek következtében négy hónapot töltött előzetesben. A stressz és a börtönkoszt sarkallta életmódváltásra, amit végül nem bánt meg. 

FOTÓ: Csudai Sándor 

- Akkor voltam utoljára kilencven kiló körül, mint most, amikor diplomáztam, és meg kell mondanom, hogy sokkal minőségibb életet élek így - újságolja a Foodynynek a mulatós zenész. - Könnyebben megyek fel a lépcsőn, jobban bírom a koncertezést, több az energiám. Úgyhogy, bár imádom a jó falatokat, komolyan odafigyelek arra, hogy mit eszem. Sváb családból származom, a tradicionális ételeket a mai napig szívesen készítem el és fogyasztom is, de kenyeret például egyáltalán nem eszem - magyarázza. - Jól tudok főzni, a dédmamámtól és a nagymamámtól tanultam a praktikákat, és már fiatal koromban is szívesen kísérleteztem egy-egy régi recepttel. Krumplis kocka, káposztás cvekedli és az angyalbögyörő (burgonyás nudli) is rendszeresen kerül az asztalunkra, és büszkén mondom, hogy a gyerekeim is egyre jobb szakácsok már.

FOTÓ: Blikk/Pozsonyi Zita 

A Galambos családban tényleg majdnem mindenki tud főzni, Lajcsi felesége, Boglárka, a lányuk Bogi, aki az olasz konyha szerelmese, és a kisebbik fiú, István is kreatív a konyhában. A nagyfiú, Lajos viszont nem mutat érdeklődést a főzés iránt, ellenben boldogan megeszi, amit a többiek készítenek.
- István a középső gyerek, ő sportol - meséli Lajcsi -, és nem érdekli a főzés, csak az evés. Mivel neki is oda kell figyelnie arra, hogy ne hízzon, ezért a csirkehús a sportkarrierjével egy időben lett mindennapi táplálékunk - meséli nevetve Lajcsi. - A lányunk, Bogi nagyon jól főz, neki köszönhetően egyre több olasz ételt, rizottókat, tésztákat eszünk, a kisebbik fiunk pedig a szószok nagymestere. Imád kísérletezni, mustáros, fehérboros csodákat alkot, amikor egyedül marad a konyhában.

FOTÓ: Blikk

Lajcsi formatartó diétájának pedig ez a titka:
- Nagyon sok halat eszem, heti négy alkalommal kerül a tányéromra - mondja. - Az étkezések pedig sosem kapkodva történnek, bármennyire furcsa, ez is fontos, hogy ne hízzon az ember. Ha egyedül eszem, akkor is szépen megterítek, megadom a módját az étkezésnek, nem állva kapok be egy-egy falatot, hanem időt szakítok rá.

ZsÉ

Kapcsolódó cikkünk: Pocsék kajákért rajonganak a hírességek

 

Cikkajánló

Weboldalunkon cookie-kat (sütiket) használunk, hogy személyre szóló szolgáltatást nyújthassunk látogatóink részére.