© 2018 Foodyny.

A kétgyermekes műsorvezetőnő szeret ugyan főzni, de érthető okokból erre nagyon kevés ideje marad. A hatéves Olivér, és a három hónapos Soma édesanyja szinte minden idejét a kicsikkel tölti, emellett kéthetente újra a TV2 képernyőjén találkozhatunk vele, a Ripost című műsorban. A főzésre szánt idő ennek fényében szó szerint lopott félóráknak tekinthető.

- Szeretek főzni, és alapszinten tudok is, a gyorsan elkészülő ételeket készítem a legszívesebben - mondja a Foodyny kérdésére, Czippán Anett. - Az édesanyámtól a magyaros ízek szeretetét hoztam magammal, de az ízlésem sokat változott az idők során, a nemzetközi konyhát is imádom. Éppen ezért, sokszor kísérletezek a konyhában, egyre ügyesebben készítem például a kókuszos, csirkés thai levest, de a spenótom is világbajnok - büszkélkedik a műsorvezető. - Még Olivér fiam is kifejezetten szereti, aki nagyon válogatós. Pedig a gyerekek nem arról híresek, hogy önszántukból főzeléket esznek.

Ha már főzelék: Anett figyel rá, hogy ő és a családja a lehető legegészségesebben táplálkozzon, a bevásárlásnál az egyik legfontosabb szempont a "tiszta" alapanyag.
- Kevesen tudják, de a felvágottak nagy részét nátrium-nitrittel tartósítják, ami nagyon nem egészséges, ezt a vegyületet, ahol lehet, kerülöm. Nem azt mondom, hogy az életünk minden percét az teszi ki, hogy egészséges alapanyagokra vadászunk, de igyekszünk a lehető legjobb minőséget és a legkevesebb tartósítószert bevinni, hogy ne mérgezzük a szervezetünket. Ennyire vagyunk egészségtudatosak.

Anett azt is elmesélte, hogy a főzést a főiskolai évei alatt sajátította el, Egerben, ahol albérletben lakott, több más iskolatársával együtt.
- Klassz időszak volt, a mai napig szeretettel gondolok vissza rá. Sokan laktunk együtt, mi lányok főztünk a fiúkra. A suli előtti nyáron figyeltem először anyukámat, miket készít, mert tudtam, ha nem akarunk éveken át mirelit kaját enni, kénytelenek leszünk megtanulni legalább, az alapokat. Szóval, az ellesett praktikákat alkalmazva főztünk magunkra és a fiúkra, akik mindig hálásak voltak a jó falatokért. Az ott szerzett tapasztalatokból építkezem most is.

ZsÉ

Kapcsolódó cikkünk: Lajcsiék így főznek

 

Cikkajánló

Weboldalunkon cookie-kat (sütiket) használunk, hogy személyre szóló szolgáltatást nyújthassunk látogatóink részére.