© 2018 Foodyny.

Básti Juli Kossuth- és Jászai Mari-díjas színésznő állandóan úton van, de még ebben a nem túl könnyű élethelyzetben is odafigyel az étkezésére.
- Nagyon sokat rendelek, hiszen sajnos nagyon ritkán vagyok otthon – mondja a színésznő a Foodynynek.

– Szinte kizárólag salátákat eszem, a Cézár saláta a kedvencem, de azt is öntet nélkül fogyasztom. A Rio Mare is gyakran kerül a tányéromra, emellett mindenféle halhúst is fogyasztok.
Pedig gyermekkorában, a családja társaságában még nagy lakomákat tartottak. Erről korábban a magyarokonyhaonline-nak mesélt:
„Pesten volt törzshelyünk, az Aranyszarvas étterembe szeretett járni az édesapám, a Szarvas térre, oda gyakran mentünk. Meg a Mátyás Pincébe, amikor még nem a nyugati és keletnémet turisták lerablásáról szólt. Vasárnap szeretett minket elvinni ebédelni, havonta egyszer, amikor épp nem volt két előadása. A Balatonon inkább otthon főztünk, és abban pont az volt a jó, hogy azokból a zöldségekből készítettük a tojásos lecsót, amik ott termettek: nem lehet összehasonlítani a mai ízekkel. Gázpalack volt meg rezsó, nagyon egyszerű ételeket csináltunk: túrós csuszát, paprikás krumplit. A nagymamán remek paprikás krumplit készített, és a család úgy oszlott meg, hogy az apám volt a nem összenyomkodós, mi, többiek pedig összenyomkodtuk a krumplit. Ebből mindig óriási viták voltak, hogy hogyan is jó enni.

Cikkajánló

Weboldalunkon cookie-kat (sütiket) használunk, hogy személyre szóló szolgáltatást nyújthassunk látogatóink részére.