A rántotthús, krumplipüré, uborkasaláta combo mindig bevethető.
Hajós András: A munkám és a versenyek sem ismerik a hétvége fogalmát. Hajós András zenész, szövegíró, zeneszerző, humorista, kreatív szakember, formátum fejlesztő, televíziós műsorvezető. Stand up műsoraiban gyakran beszél arról, hogy szemüveges, kicsit túlsúlyos gyerek volt és rendre emlegeti a családi vendégségeket és evéseket.

Hajos Andras
- Hús, krumpli, savanyúság, édesség, megint hús, kiskrumpli, még egy süti, megint hús, kanapé, rosszullét. Sajnos nekem ez a vasárnapi ebéd, de küzdök ellene.

Gyerekkorában elsősorban a nagymamánál volt az a szabály, hogy a családnak kötelező együtt eltöltenie a vasárnapi ebédet.

- Ő rendezett a házában, Felsőpakonyban olyan igazi, diófa alatti, húsz fős, kockásabroszos ebédeket, amin mindenkinek kötelező volt megjelenni. Mondjuk bolond is lett volna bárki hiányozni, mert olyan trakta volt, hogy csak na. 

Hagyományos magyar vidéki ebéd. Csirkenyakvágástól, rántotthúson át, krumplihegyekig és palacsintatengerig. - Ezeknek a gasztro-spartakiádoknak rendszeres bajnoka voltam. Ha másban nem is, ebben korán megmutatkozott a tehetségem. A vasárnapi ebéd ma már mindig változó. Nem csak abban, hogy mi kerül az asztalra, hanem időpontban is.

- Sajnos nem is mindig van, hiszen az én munkám és a gyerekeim versenyei sem ismerik a hétvége fogalmát. Tulajdonképpen klasszikus nincs is. Azért a rántotthús, krumplipüré, uborkasaláta combo mindig bevethető.

Most vasárnap azonban épp nincs fellépés, és nincs verseny sem. A család otthon tölti együtt a hét utolsó napját. És, hogy mi kerül az asztalra?

- A gyerekeim nagyok, mindketten főznek is, főleg a lányom. Úgyhogy nálunkez egy teljes 4 fős közös projekt, a tervezéstől a megvalósításig. Én mondjuk általában alulmaradok és a bevásárlás fizikai része jut nekem, de így is szeretem, mert együtt vagyunk. A tervezést amúgy nem viccből mondtam.

Annyi nehezítés ugyanis van nálunk, hogy mindkét gyerek hivatásos sportoló, viszont pont ellenkező irányba táplálkoznak. A lányom, aki 19 éves és NB1-es teremröplabdás, a folyamatos súlytartáson dolgozik, egészséges, cukormentes, szénhidrátmentes alapanyagokkal. Eközben a fiam, aki 17 éves és strandröplabda utánpótlás válogatott, éppen a súlyfelrakás időszakában van és az erőnléti edzője, a "nyugodtan egyen mindenből sokat" utasítást adta. Ezt néha nehéz összeegyeztetni, így olyan is van, hogy kétirányú, vagy variálható ételeket hozunk létre.

 
hirdetés
hirdetés

SZTÁRHÍREINK

ROVATUNK TÁMOGATÓJA

TMC logo

FŐTÁMOGATÓ

Kende Gastro logo 5 prof konyha

Weboldalunkon cookie-kat (sütiket) használunk, hogy személyre szóló szolgáltatást nyújthassunk látogatóink részére.