© 2018 Foodyny.

A magyar könnyűzenei élet kiemelkedő alakja az állandó utazás, koncertezés miatt nagyon kevés időt tölt a konyhában, így nem is tanult meg főzni. Kovács Kati azt mondja, most már nem is hiányzik neki ez a képesség, nagyon kevéssel is beéri, ráadásul a családjában olyan jól főz mindenki, hogy nincs is értelme megtanulnia.

– Nem vagyok vevő a gasztronómiára, étteremben eszem, de az is elég, ha egy szelet kenyér, vagy zsemle van otthon – mondja a Kossuth- és Liszt Ferenc-díjas énekesnő. – Húsz éven át voltam vegetáriánus, szeretek mindenféle zöldséget, például nyersen a krumplit. A családunkban egyébként mindenki jól főz, Kati, az unokahúgom, az anyósom is, nekem viszont nem adatott meg ez a képesség. Egész életemben utaztam, koncerteztem, ilyen életforma mellett nem volt időm elsajátítani.

Az énekesnő azt is elárult a Foodynynek, hogy mit fogyaszt a fellépések előtt.
– Mi zenészek úgy étkezünk, mint a sportolók. Nagyon komolyan oda kell figyelnünk arra, hogy milyen minőségű és mennyiségű ételt fogyasztunk, koncert előtt például szinte semmit! Egyszer életemben, egy fellépés előtt megettem egy virslis szendvicset, amitől olyan rosszul lettem, hogy majdnem elájultam a színpadon. Azóta tudom, hogy szigorúan kell vennem a dolgot, teli gyomorral nem lehet koncentrálni, énekelni. A buli után egy órával tudok csak enni. Ezzel együtt, a legszebb emlékeim azokhoz a szabadtéri koncertekhez fűződnek, ahol bográcsban főznek a vendéglátóink. Ilyenkor mindig megkínálnak minket – a zenekart – és mi a koncert után meg is kóstoljuk a főztjüket. Ez egyfajta rituálé, gesztus, úgy érzem, hogy közel kerülünk egymáshoz azzal, hogy megkóstoljuk, megdicsérjük a főztjüket.

ZsÉ

Címkék :

Cikkajánló

Weboldalunkon cookie-kat (sütiket) használunk, hogy személyre szóló szolgáltatást nyújthassunk látogatóink részére.