A színész-műsorvezető az utóbbi időben többször megmutatta már, hogy kiválóan ért a süteményekhez. Clau 2015 nyarán döntötte el, hogy megvalósítja egyik régi álmát, cukrásznak áll.
Az iskolát minden különösebb gond nélkül végezte el. Emellett persze főzni is tud, bár azt mondja, hogy nem profi, aki azonban kóstolta már a csodálatos zöldborsólevesét vagy székelykáposztáját, abban semmi kétség nem ébred: Claudia a konyhában is sikeres.
A Sztárban Sztár egyetlen női zsűritagja szívesen mesél erről.
– Nálam a főzés hangulat kérdése és a gondoskodás, a törődés jelképe. Nem mondanám magamról, hogy tudok főzni, inkább azt, hogy amit főzök, az általában jól sikerül – mondja, majd azt is elárulja, honnan merít ötletek a főzéshez. – Vannak klasszikus, családi receptek, amelyek a gyerekkoromat idézik. Anyukám zöldborsólevese vagy székelykáposztája például verhetetlen. Ezek mellett vannak kedvenc szakácskönyveim, ezekben mindig megtalálom azt, ami sikert arat.
FOTO: TV2
Claudia régen is sokat megfordult a konyhában, a kisfia születése óta azonban megszaporodtak ezek az alkalmak.
– Amióta Marci megszületett, rendszeresen főzök, mert napközben is jut erre időm. Hétvégén előfordul, hogy Ádámmal együtt főzünk vagy sütünk – teszi hozzá.
Claudia egyébként egyértelműen inkább a sós, mint az édes ízeket részesíti előnyben, a Sztárban Sztár élő adásai alatt pedig gyümölcsöt és sajtot csipeget.
– Soha nem eszem adás alatt. Műsor előtt, délután egy kis sajtot és gyümölcsöt, de alatta már semmit – meséli a színésznő, akinek a kedvenc étele a székelykáposzta, sok tejföllel.
Amikor a Foodyny az interjú végén még megtudakolja Claudiától, hogy mennyire figyel az étkezésére, a színésznő ezt a választ adja:
– Hétközben nagyon odafigyelek, hétvégén kevésbé.
ZsÉ