© 2018 Foodyny.

Nagyon érdekes dolgot mondott a színésznő a Foodyny riporterének. Azt mesélte, hogy az Ázsia Expressz forgatása alatt, életében először érezte azt, hogy tényleg éhes. Nem, nem csak az agya kívánt egy kis csokit, hanem komoly lelki és fizikai tüneteti voltak.

A TV2 celeb kalandtúráján hét páros vett részt, a feladatuk pedig az volt, hogy körbe járják Ázsiát. Sem pénzük, sem telefonjuk nem volt, csak a stábtól kapott korlátozott hozáféréssel rendelkező készüléket használhatták, amelyre a különböző feladatok, úticélokról szóló üzenetek érkeztek. A helyiek jóindulatán múlt, hogy fedél alatt hajthatták álomra a fejüket, vagy egyáltalán lezuhanyozhatnak valahol. A főhősünk az elképesztő kalandokról, és azon belül is a gasztronómiai élményeiről, őszintén mesélt a Foodyny kíváncsi ügynökének. 

FOTO: TV2

Amit eddig a tévében láttunk, az csak a bemelegítés, talán nem árulunk el nagy titkot azzal, hogy az Ázsia Expressz versenyzői az elkövetkezendő hetekben kisebb falukban és magasan fent a hegyekben folytatják a kalandos újtukat. Azon a vidéken óriási a szegénység, a TV2 sztárjait vendégüllátó helyiek is az utolsó falatjaikat osztották meg az utazókkal. Cseke Katinka, a Jóban Rosszban színésznője elképesztő kalandokról mesélt:
- A kénylemes kis életünkben azt hisszük, hogy naponta többször is éhesek vagyunk – kezdi megrázó beszámolóját a színésznő – Még az is így érzi, akinek kevésből kell megélnie, és egyáltalán nem gazdag. Aztán jön egy ilyen út, és olyan érzésekkel találkozunk, amiről korábban elképzelésünk sem volt, hogy létezik. Ilyen az éhség is. Az utunk során, főleg a nagyon szegény területeken, elképesztően kedves emberekkel találkoztunk. Befogadtak minket a házaikba estére, és még enni is adtak, ha volt mit. Volt, hogy vacsorára kaptunk egy banánt, majd másnapra kettőt, ezzel tudtak segíteni minket. Volt a verseny alatt egy nap, amikor furcsa érzésem támadt.
Katinka azt mondja, hogy még soha életében nem érzett hasonlót, leginkább a depresszióhoz és valamiféle bódult állapothoz hasonlít, közben dühöt is érez és rettenetes elcsigázottságot.

FOTO: TV2

- Éhes voltam – mondja – Úgy igazán, életemben először. Nem olyasfajta éhség volt ez, mint amikor „juj de bekapnék egy csokit”, vagy „reggel óta nem ettem”, hanem mélyről jövő, ősi és ösztönös érzés. Igazi éhség. Nem csak az rémített meg ebben, hogy nem tudom, hogy fogok reagálni, - talán agresszív leszek? – hanem az is, hogy micsoda kényelemben élünk mi európaiak, akik egész életünkben nem érzünk ilyet...nem is ismerjük ezt az érzést. Megdöbbentő volt megélni ezt – teszi hozzá.

Katinka egyébként – itthon – remekül főz, vagyis főzött, amióta elvált, már nem gyakran jár a konyhába.
- Amíg volt férjem, abban a tíz évben megállt a kanál a vörösboros pörköltömben! – meséli büszkén Katinka – De azóta sok minden változott. A lányom már nagylány, reggel elmegy a táncművészeti suliba, és este jön haza. Akkor is csak sovány csirkét eszik, mert ugye táncosnőnek készül. Én megoldom a napi étkezéseimet ott, ahol éppen vagyok, a hétvégéken szoktunk közösen elmenni enni egyet. Mióta az eszemet tudom, problémám van a súlyommal, így mára a főzés „nem téma” lett nálam, örülök, ha nem gondolok rá. Talán ez a legjobb válaszom.

ZsÉ

Kapcsolódó cikkünk: R Kárpáti félig nyers csirkét evett

Cikkajánló

Weboldalunkon cookie-kat (sütiket) használunk, hogy személyre szóló szolgáltatást nyújthassunk látogatóink részére.