Újonnan induló blogommal az a célom, hogy az amúgy is színes magyar gasztropalettát egy sportoló szemüvegén keresztül tovább árnyaljam. Készítek majd videótartalmat, írok recepteket, de igyekszem azoknak is információval szolgálni, akik például arra kíváncsiak, hogy miként étkeznek a sportolók. Bízom benne, hogy utazásaimról készült beszámolóim tovább színesitik majd az oldalt.

Nekem azonnal a gyerekkor ízei és élményei jutnak eszembe, ahogy megkóstolom, de túl ezen a személyes kötődésen, szerintem, az egyik legfinomabb sütőben sült, rakott egytálételünk.

Húsevőként rendkívül izgalmasnak tartom, hogy miként lehet ízletes és tápláló ételt készíteni állati eredetű alapanyagok nélkül, így amikor Gábort a kedvenc ételeiről faggattam, és kiderült, hogy leginkább az ázsiai, azon belül is az indiai, jó fűszeres, csípős ételeket szereti, rögtön beindult a fantáziám.

Sütőtökkrémlevest mindenki tud készíteni. Nagyjából úgy kell, hogy a tököt megsütjük vagy megfőzzük, turmixoljuk valamilyen folyadékkal, majd fűszerezzük, és jóformán készen is vagyunk.

Amikor csapatvacsoráról esik szó közöttünk, kapitányunk mindig hozzám jön először és megkérdezi, hova menjünk vacsorázni? Így volt ez az elmúlt pénteken is, amikor edzőnktől kaptunk egy szabad délutánt, és mi ezt a csapat-kohézió erősítésére használtuk fel.

Sokan azt gondolják (és most leginkább a sportolókról beszélek), hogy egy ilyen reggeli elkészítéséhez minimum fél óra szükséges és ezért bele sem kezdenek, helyette inkább fél órával többet alszanak.

Igaz, hogy már tél van, ám az időjárás inkább az őszre hajaz, éppen ezért gondoltam úgy, hogy a sütőtök révén valami őszi klasszikust teszek a rakott tésztámba, azaz a lasagneba.

Bajnokok ligája meccsre utaztunk Barcelonába. Általában a mérkőzést megelőző napon megyünk, és a meccs másnapján indulunk haza. Most is így történt.

Amikor az ember céklafasírtot készít, akkor a céklát pucolás és reszelés utána hőkezeli. Mind ízében, mind textúrájában egészen más végeredményt kapunk azonban, ha ezt a csodálatos zöldséget egészben, héjastul megsütjük és csak utána ízesítjük.